KOERS maakt het verschil

De kracht van 50 jaar KOERS met Matt

Matt Hendrikx is sinds begin dit jaar de vestigingsmanager in Eindhoven. Een belangrijke taak, want hij gaat ervoor zorgen dat deze vestiging soepel loopt en alles op de rit heeft. Omdat KOERS jarig is, bespreken we graag samen met hem zijn ervaringen van de afgelopen periode én zijn toekomstvisie.

Matt, hoe ben je bij ons terecht gekomen?

"Hiervoor heb ik twaalf jaar in de high tech branche gezeten. En daarvoor een aantal jaren in de bouwwereld totdat de bankencrisis kwam. In mijn afgelopen twaalf jaar werkte ik met zeer grote productiebedrijven waarin optimalisatie, efficiëntie en effectiviteit heel belangrijk waren. Hierbij had ik de verantwoordelijkheid voor het beheer en onderhoud van de locatie. De bouwwereld kwam dus regelmatig terug in mijn werk."

"Na twaalf jaar was het tijd voor iets nieuws. Ik werkte in een organisatie met veel regelgeving en veel repeterende werkzaamheden. Hierdoor werd ik voor mijn gevoel te weinig uitgedaagd. KOERS zocht iemand die in de regio past en uit de omgeving komt. Iemand die verder kijkt dan alleen de bouw zodat we efficiënter kunnen groeien in Brabant."

Wat zie jij als een voordeel van het werken bij een bedrijf als KOERS?

"Dit is een veel plattere organisatie dan de bedrijven waar ik hiervoor heb gewerkt. Een familiebedrijf als dit heeft z'n voordelen, zoals het snel kunnen schakelen. Je weet welke personen er zijn en beslissingen gaan over korte lijnen. Dat werkt heel fijn. Ook groeien ze hard en die groei moet gestuurd worden. Daar kan ik een belangrijke rol in spelen."

Wat is tot nu toe je leukste herinnering aan KOERS?

"Ik ben dit jaar in februari begonnen bij KOERS, dat is nog niet heel lang. Wat ik tot nu toe erg leuk vond was de bouwvakantie borrel met onze vestiging. We zijn met z'n allen wat gaan eten en het is goed laat geworden. Een teken dat het gezellig is, natuurlijk! Je merkt dat de sfeer er goed in zit in het team, dat iedereen gemotiveerd is en dat we wat willen betekenen voor het bedrijf."

Wat is de kracht van KOERS dat ze al 50 jaar bestaan?

"Bij KOERS doen we zaken met de persoon en niet met het bedrijf. Het is één grote familie en op het moment dat je bij ons aanklopt, ben je niet zomaar een nummer."

"We willen kwaliteit leveren. Als je dat weet te leveren, dan kweek je een vertrouwensband met je klanten. Ze willen tenslotte ontzorgd worden. Ook bij kleine spoedklussen staan we klaar."

"Bij KOERS doen we zaken met de persoon en niet met het bedrijf."
Matt

Hoe zou je werken bij KOERS omschrijven? Hoe ervaar jij het?

"Voor iedereen die zichzelf wilt ontwikkelen, is KOERS het ideale bedrijf. Hier kan je groeien en krijg je kansen."

"In ons team zie je dat mensen elkaar heel erg helpen. Dat is ook mijn aanpak; er zijn geen problemen van één persoon, maar van een team. We overleggen en werken graag op een actieve manier met elkaar. Samen zijn we namelijk samen slimmer dan als individu. We versterken elkaar."

De volgende 50 jaar KOERS: hoe zie jij dat en waar hoop jij aan bij te dragen?

"Voor nu is mijn focus om een goede basis te leggen in Eindhoven en de juiste mensen op de juiste taken te zetten. Daarna gaan we over op de nieuwe uitdagingen."

"Ik hoop voor het bedrijf dat ze over 50 jaar nog steeds de familiaire sfeer hebben die het nu heeft, ongeacht de grootte en de omzet."



Wil jij net als Matt een rol spelen in de komende 50 jaar van KOERS? Klik dan op onderstaande button voor onze vacatures!

Naar boven