Wij maken het verschil

Nieuwe vormen van dienstverlening op basis van data

Koers maakt het verschil door toepassing van data. En brengt gebouwen op voorsprong door realtime inzicht te bieden in het functioneren ervan. En door hierop vervolgens in te spelen met nieuwe services.

Inzicht in voorheen onzichtbare gegevens zoals bezettingsgraad en luchtkwaliteit maken het mogelijk de gezondheid van een pand en het gedrag van de gebruikers te beinvloeden. Door deze data slim te maken identificeren we nieuwe mogelijkheden, zoals het verhogen van de bezettingsgraad en het monitoren van de energiestromen. Waardoor de winstgevendheid van een gebouw kan worden verhoogd. Slimme data maakt het niet alleen mogelijk om te voorzien in de directe behoefte van de huurders, maar ook in hun latente wensen. Want er valt zo veel meer uit een gebouw te halen.

Artifical Intelligence

Scenario's voorspellen, gebouwen beter maken
In samenwerking met partners werkt Koers aan technologische oplossingen die gebouwen beter maken. Op basis van big data-analyse met zelflerende algoritmes wordt beeld- en spraakherkenning mogelijk, kan data worden geclassificeerd en kunnen scenario’s worden voorspeld. De combinatie van sensoren, data en rekenkracht biedt enorme kansen voor toepassing in de vastgoedsector.

Sensoring

Eénvoudig meten en registreren
Sensoren zijn veelzijdige producten voor het detecteren en oplossen van vele dagelijkse problemen die we tegenkomen in kantoren en gebouwen. De meest relevante sensoren voor gebouwen en kantoren registreren zaken als bezetting en verkeersbewegingen. Maar ook voor het meten van comfort gerelateerde parameters als temperatuur, luchtvochtigheid of geluid zijn sensoren onmisbare elementen in de smart office van vandaag. Bovendien zijn ze eenvoudig te installeren.

Analyse

gebouwen gericht benutten en kosten besparen
Door data te analyseren en patronen te ontdekken wordt het mogelijk om slimmer te handelen en proactief in te spelen op behoeften van de gebruiker. Op deze wijze kan een gebouw veel gerichter worden benut. Dat scheelt kosten en heeft een positieve invloed op zaken als comfort, energiezuinigheid en productiviteit.

Meer weten?

Edwin de Kruijff

manager bedrijfsvoering
088 09 90 220 info@koers.com
Naar boven