Wij maken het verschil

Robotisering + vastgoed een goede match

Koers maakt het verschil en zet robots in voor effectief vastgoedonderhoud en brengt hiermee uw gebouwen op voorsprong.

Ook in de bouw,- en vastgoedsector worden steeds meer werkzaamheden overgenomen door (digitale) robots, waardoor niet overal meer mensen voor nodig zijn. Hierdoor kan er efficiënter worden gewerkt en kosten bespaard. Robots zijn er in vele vormen. Momenteel zetten wij bijvoorbeeld drones in voor het bouwkundig inspecteren van gebouwen. Waardoor we vanuit de lucht direct inzicht krijgen in de fysieke staat van het metselwerk, afbladderend schilderwerk, daken en kozijnen. Wat dat oplevert? Op de traditionele, door menskracht uitgevoerde wijze, kan er jaarlijks zo’n 10% van het gebouwenportfolio worden geïnspecteerd. Digitaal kunnen we dat aantal opvoeren tot 95%(!) van het portfolio en dat jaarlijks(!). Wordt daarbij ook nog het kwalitatieve aspect meegewogen, dan stijgt de precisie van de inspecties van 2% naar maar liefst 81%. Door herhaalde metingen en de grote precisie ervan zijn afwijkingen, c.q. verzakkingen, eenvoudig vast te stellen. Kortom, er is door de inzet van technische innovaties nog een wereld te winnen voor gebouw-eigenaren en vastgoedbeheerders.

Scanning & Mapping

Scanning & Mapping
Scanning en mapping maakt het mogelijk om binnen 4 uur een complete woonwijk van 4.000 woningen tot in het kleinste detail in kaart te brengen. Dit met een accuratesse van maarliefst 92%. Met gevelherkenning zorgen wij voor betrouwbare gebouwinformatie. Bovendien bespaart u kostbare tijd aan beheer en heeft u meer inzicht in toekomstig onderhoud.

Robotisering

Robots in de bouw?
In de bouw zijn verschillende werkzaamheden zoals metselen geschikt voor de uitvoering door robots. In tegenstelling tot een machine kan een robot allerlei programmeerbare taken uitvoeren wat belangrijk is in de bouw waar ieder project vaak weer anders is. De opkomst van prefab en modulaire bouwsystemen stimuleert daarbij omdat het in een fabriek eenvoudiger is om robots te laten functioneren dan buiten op de bouwplaats bij wisselende (weers-)omstandigheden.

3D techniek

3D printing
KOERS is continu bezig met het onderzoeken

Meer weten?

Edwin de Kruijff

manager bedrijfsvoering
088 09 90 220 info@koers.com
Naar boven