Wij maken het verschil

Renovatie/transformatie The Wearhouse Amsterdam

Eén van de uitdagingen om van een een gedateerd pakhuis een modern kantoorgebouw te maken, is wat donker en gesloten is te transformeren tot iets lichts en opens. Zo ook The Wearhouse in Amsterdam dat door KOERS onder handen werd genomen met een fantastisch eindresultaat.

Projectleider Hans Grootendorst die namens KOERS de megaklus begeleidde, vertelt in het kort wat er allemaal voor nodig was voor het zover was. "We hebben om te beginnen het gebouw helemaal gestript en voorzien van een nieuw dak, nieuwe gevels, nieuwe betonvloeren en nieuwe kozijnen. Ook voerden we een asbestsanering uit."

Van gesloten en donker naar open en licht

"Om meer licht en openheid te creëren, maakten we op diverse plaatsen in het vrij lange gebouw atriums/lichtkoven, waardoor je zicht naar buiten hebt gekregen en het gebouw heel licht is geworden. Al die lichtscheppingen zorgen ook voor heel gave zichtlijnen en maken het geheel gigantisch ruimtelijk."

Door de diverse lichtkoven is The Wearhouse heel licht en transparant geworden.

E- en W-Installaties

Behalve voor de verschillende bouwkundige ingrepen, was KOERS ook verantwoordelijk voor de inrichting van de eerste en tweede verdieping en voor de complete modernisering van de E-en W-installaties. Deze zorgen ervoor dat ook op installatietechnisch gebied The Wearhouse helemaal up-to-date is.

Al die lichtscheppingen zorgen voor gave zichtlijnen en maken het geheel gigantisch ruimtelijk.

Opdrachtgever: Cocon Vastgoedbeheer
Architect: Mick van Gemert i.s.m. Duyts Bouwconstructies
Omvang: ca. 2500 m2
Locatie: Ellermanstraat 23, Amsterdam
Gerelateerd
Naar boven