KOERS maakt het verschil

We bestaan 50 jaar
en vieren feest

KOERS
viert feest

Begin jaren zeventig begonnen we vanuit een keldertje in Rotterdam West. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een snel groeiende bouwgroep met 200 medewerkers en 5 vestigingen in de Randstad. We zijn trots en dankbaar voor iedereen die aan de groei heeft bijgedragen en onderdeel is geweest van onze reis.

Over Koers

We zijn een echt familiebedrijf met Harold Koers als tweede generatie aan het roer. Zijn ouders Harry en Trudy begonnen het bedrijf in 1972 vanuit een keldertje in Rotterdam West. Harry als echte vakman en dol op techniek. En Trudy, die uit een ondernemersgezin kwam, als de motor achter de ontwikkeling van het bedrijf. Samen bouwen ze Koers uit met als kernactiviteit onderhoud, renovaties en verbouwingen. In 2005 werd hun zoon Harold eigenaar en kwam energetische verduurzaming van bestaand vastgoed erbij als kernactiviteit.

Blik op de toekomst

Koers is uitgegroeid tot een bouwgroep met 200 medewerkers en 5 vestigingen in de randstad. We willen in de toekomst een duurzame, technologie gedreven bouwer zijn met ambitieuze toekomstplannen voor de enorme bouw- en verduurzamingsopgave waar we middenin zitten.

De geschiedenis van KOERS

1972
Oprichting timmerbedrijf KOERS

KOERS is een echt familiebedrijf. We werden in 1972 opgericht, door Harrie en Trudi Koers. Ze begonnen hun eigen onderhoudsbedrijf en hadden één droom: Ze wilden het verschil maken. Betekenisvol zijn voor jezelf, je omgeving en in je werk.

1975
Integraal onderhoudsbedrijf in de dop

Verhuizing naar Wiekstraat, Rotterdam Noord. KOERS ontwikkelt zich tot een all-round onderhoudsbedrijf met eigen schilders, metselaars, tegelzetters en, primeur!, een elektrotechnische beveiligingsafdeling.

1979
Verhuizing naar Barendrecht

KOERS telt inmiddels zo’n 15 medewerkers en verhuist naar het Oosteinde in Barendrecht. Doorgroei tot zo’n 50 medewerkers in vrijwel alle disciplines.

1999
Nieuw bedrijfspand

Verhuizing naar een zelf ontwikkeld nieuw bedrijfspand aan Bijdorp-Oost in Barendrecht. Dienstenpakket breidt zich uit met installatietechnische afdeling.

2000
Nieuwe branding

Na een nieuw pand en een nieuwe visie, is KOERS ook klaar voor een nieuwe huisstijl en een nieuwe positionering. De nieuwe officiële naam wordt vanaf dat moment KOERS bouw | totaalonderhoud.

2002
Nieuw bloed

De nieuwe directie doet zijn intrede en neemt langzaam aan de dagelijkse bedrijfsvoering over. Met het nieuwe bloed komen er ook nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf. Doorgroei naar zo’n 70 medewerkers.

2004
Overname Ebeli

KOERS versterkt zich op installatietechnisch terrein met de overname van Ebeli elektrotechnisch bureau uit Rotterdam.

2009
Vestiging Utrecht

KOERS start, midden in de financieel-economische crisis, met succes een vestiging in Nieuwegein om de Utrechtse markt te bedienen. Daarnaast start van een specialistische afdeling brandpreventie.

2012
Kennisorganisatie

KOERS ontwikkelt zich steeds meer tot een kennisorganisatie op het gebied van bestaand vastgoed met specialistische afdelingen zoals brandpreventie en duurzaamheid. Inmiddels telt de organisatie zo’n 100 medewerkers en is ISO 9001 en VCA** gecertificeerd.

2014
Vestigingen Amsterdam en Leiden

KOERS krijgt een sterkere positie in de Randstad met nieuwe vestigingen in Amsterdam en Leiden.

2016
Vestiging Gouda

KOERS breidt uit met een vestiging in de regio Gouda door de overname van Bouwbedrijf De Wilde.

2018
Overname Gebr. Ouwendijk

Overname van Gebr. Ouwendijk, net als KOERS een van oorsprong Rotterdams familiebedrijf.

2019
Overname Jansen & Vis

Overname Jansen & Vis Aannemers uit Aarle-Rixtel, om de groeiambities in de regio Eindhoven vorm te geven. Lees meer

2020
De nieuwe generatie makers

In de afgelopen halve eeuw ontwikkelde KOERS zich van een traditioneel onderhoudsbedrijf met een focus op bestaand vastgoed, naar ontwikkelende bouwer met een focus op innovatieve verduurzaming en technologie.

2021
De start van Murado

MURADO kijkt als solution provider samen met de eigenaar, gebruiker en/of belegger- welke oplossingen er zijn om hoogwaardige, betaalbare en duurzame woningen zo snel mogelijk te realiseren.

2022
We zijn 50

We zijn vijftig jaar geworden en nog steeds niet grijs. We zijn uitgegroeid tot een modern bouwbedrijf met 200 daadkrachtige medewerkers. Samen werken we aan de enorme bouw- en verduurzamingsopgave in de Randstad.

Nooit een saaie dag bij KOERS met Rob
Nieuwsbericht 28 september 2022
Nooit een saaie dag bij KOERS met Rob

Ter ere van 50 jaar KOERS gaan we met meerdere van onze collega's in gesprek. Zij vertellen over hun leukste ervaringen, de kracht van KOERS en waar zij denken dat KOERS over 50 jaar is. In het nieuwste interview zijn…

Naar boven