KOERS maakt het verschil
KOERS team

Over KOERS

Als full-service partner richten wij ons op het creëren van oplossingen voor betere gebouwen. Wij zijn de nieuwe generatie makers.

De makers revolutie...

Wij zijn van mening dat de vastgoedmarkt in een transitieproces verkeert, aangezien technologie nieuwe oplossingen biedt voor snel veranderende eisen. De markt vraagt om slimme oplossingen voor betere gebouwen en innovatieve manieren van co-creatie. We noemen het de makersrevolutie en we krijgen dingen voor elkaar: Het verschil maken. Onze strategische pijlers zijn innovatie, co-creatie en welzijn.

KOERS kernwaarden:
daadkrachtig, respectvol en slim

Ons merkhuis is onze interne referentiegids. Het bestaat uit onze merkdroom, onze merkbelofte en de kernwaarden die het beste passen bij onze persoonlijkheid en ambities. Het is het startpunt voor alles wat we doen. Ze drijven onze ambitie om voorop te blijven lopen als de nieuwe generatie makers.

Met slimme innovaties en door nauw samen te werken met onze partners en klanten. Met respect voor elkaar en voor het milieu.

Facts & Figures

150 Medewerkers
4 Locaties
3 Divisies
1 Gezamelijk doel
Maak het verschil | KOERS

De geschiedenis van KOERS

1972
Oprichting timmerbedrijf KOERS

KOERS is een echt familiebedrijf. We werden in 1972 opgericht, door Harrie en Trudi Koers. Ze begonnen hun eigen onderhoudsbedrijf en hadden één droom: Ze wilden het verschil maken. Betekenisvol zijn voor jezelf, je omgeving en in je werk.

1975
Integraal onderhoudsbedrijf in de dop

Verhuizing naar Wiekstraat, Rotterdam Noord. KOERS ontwikkelt zich tot een all-round onderhoudsbedrijf met eigen schilders, metselaars, tegelzetters en, primeur!, een elektrotechnische beveiligingsafdeling.

1979
Verhuizing naar Barendrecht

KOERS telt inmiddels zo’n 15 medewerkers en verhuist naar het Oosteinde in Barendrecht. Doorgroei tot zo’n 50 medewerkers in vrijwel alle disciplines.

1999
Nieuw bedrijfspand

Verhuizing naar een zelf ontwikkeld nieuw bedrijfspand aan Bijdorp-Oost in Barendrecht. Dienstenpakket breidt zich uit met installatietechnische afdeling.

2000
Nieuwe branding

Na een nieuw pand en een nieuwe visie, is KOERS ook klaar voor een nieuwe huisstijl en een nieuwe positionering. De nieuwe officiële naam wordt vanaf dat moment KOERS bouw | totaalonderhoud.

2002
Nieuw bloed

De nieuwe directie doet zijn intrede en neemt langzaam aan de dagelijkse bedrijfsvoering over. Met het nieuwe bloed komen er ook nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf. Doorgroei naar zo’n 70 medewerkers.

2004
Overname Ebeli

KOERS versterkt zich op installatietechnisch terrein met de overname van Ebeli elektrotechnisch bureau uit Rotterdam.

2009
Vestiging Utrecht

KOERS start, midden in de financieel-economische crisis, met succes een vestiging in Nieuwegein om de Utrechtse markt te bedienen. Daarnaast start van een specialistische afdeling brandpreventie.

2012
Kennisorganisatie

KOERS ontwikkelt zich steeds meer tot een kennisorganisatie op het gebied van bestaand vastgoed met specialistische afdelingen zoals brandpreventie en duurzaamheid. Inmiddels telt de organisatie zo’n 100 medewerkers en is ISO 9001 en VCA** gecertificeerd.

2014
Vestigingen Amsterdam en Leiden

KOERS krijgt een sterkere positie in de Randstad met nieuwe vestigingen in Amsterdam en Leiden.

2016
Vestiging Gouda

KOERS breidt uit met een vestiging in de regio Gouda door de overname van Bouwbedrijf De Wilde.

2018
Overname Gebr. Ouwendijk

Overname van Gebr. Ouwendijk, net als KOERS een van oorsprong Rotterdams familiebedrijf.

2019
Overname Jansen & Vis

Overname Jansen & Vis Aannemers uit Aarle-Rixtel, om de groeiambities in de regio Eindhoven vorm te geven. Lees meer

2020
De nieuwe generatie makers

In de afgelopen halve eeuw ontwikkelde KOERS zich van een traditioneel onderhoudsbedrijf met een focus op bestaand vastgoed, naar ontwikkelende bouwer met een focus op innovatieve verduurzaming en technologie.

2021
De start van Murado

MURADO kijkt als solution provider samen met de eigenaar, gebruiker en/of belegger- welke oplossingen er zijn om hoogwaardige, betaalbare en duurzame woningen zo snel mogelijk te realiseren.

2022
We zijn 50

We zijn vijftig jaar geworden en nog steeds niet grijs. We zijn uitgegroeid tot een modern bouwbedrijf met 200 daadkrachtige medewerkers. Samen werken we aan de enorme bouw- en verduurzamingsopgave in de Randstad.

De nieuwe generatie makers van KOERS

Harold Koers

DGA | algemeen directeur
088 09 90 220 info@koers.com

Maartje van Dijk

financieel directeur
088 0990 220 info@koers.com

Peter Mes

Directeur Bouw
088 09 90 220 info@koers.com

Heidi van der Plas

Directeur Ontwikkeling
088 09 90 220 info@koers.com

Roland van der Hoek

commercieel manager
088 09 90 220 info@koers.com

Marije Kraamer

management assistente
088 09 90 220 info@koers.com

Bianca de Mooy

KAM coördinator
088 09 90 220 info@koers.com

Hans Grootendorst

vestigingsmanager Amsterdam
088 09 90 220 info@koers.com

Tom Onderwater

teammanager Leiden
088 09 90 220 info@koers.com

Leo Bom

vestigingsmanager
088 09 90 220 info@koers.com

Siem van Gent

teammanager Rotterdam
088 09 90 220 info@koers.com

Jolanda Bok

controller
088 09 90 220 info@koers.com

KOERS Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

KOERS Groep maakt het verschil. Ook als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, MVO. Als moderne, toekomstgerichte onderneming staan wij midden in de samenleving. MVO zit dan ook in het dna van onze bedrijfsvoering.

Dit betekent dat we streven naar een gezonde bedrijfsvoering (profit), daarbij rekening houdend met het effect van onze activiteiten op het milieu (planet) en de menselijke aspecten binnen en buiten de onderneming (people). Ons beleid en onze activiteiten zijn erop gericht een goede balans te vinden tussen deze drie elementen wat bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Zo streven wij ernaar onze milieuprestaties te verbeteren en nemen wij alle mogelijke maatregelen om ons werk op zo’n manier uit te voeren dat negatieve milieueffecten zo klein mogelijk zijn, dit alles maakt onderdeel uit van ons milieumanagementsysteem ISO 14001. Ook zetten wij ons in om de energie-efficiency van onze activiteiten, producten en diensten te verbeteren en proberen we zoveel energie te besparen en transportbewegingen en watergebruik te verminderen.

Circulair bouwen

Zo stimuleren wij ook hergebruik en proberen wij afval zoveel mogelijk te beperken en te scheiden. Waar mogelijk zullen wij alternatieve materialen en methoden toepassen om in samenwerking met onze opdrachtgevers en toeleveranciers grondstoffen optimaal te gebruiken. Zoals u van ons mag verwachten scheiden wij onze afvalstromen en proberen wij hergebruik te simuleren. De term “circulair bouwen” is voor ons inmiddels een bekend begrip, wij denken graag mee in de uitvoering van circulaire doelstellingen van onze opdrachtgevers.

Tweede leven voor gereedschappen

Onze “oude” (elektrische) gereedschappen geven we graag een tweede leven via de stichting “gered gereedschap”. Deze stichting reviseert (elektrische) gereedschappen en doneert ze vervolgens aan projecten en scholen in ontwikkelingslanden, waardoor mensen op eigen kracht een eigen inkomen kunnen verdienen.

Website Stichting Gered Gereedschap

ISO 9001 - Kwaliteit

ISO 9001 is een internationale certificering met als doel kwaliteitssystemen te standaardiseren, meetbaar en controleerbaar te maken. Op hoofdlijnen is ISO 9001 erop gericht om alle relevante processen binnen KOERS beheerst te laten verlopen, van de inkoop en productie tot de verkoop en service. Centraal daarin staat het continu verbeteren van onze bedrijfsprocessen.

ISO 14001 - Milieu

ISO 14001 is een milieumanagementsysteem wat de kernelementen beschrijft voor het opzetten, implementeren, onderhouden en verbeteren van een milieuzorgsysteem. Het formuleren van milieubeleid, het vastleggen van de milieuaspecten en -effecten, het opstellen van milieudoelstellingen en -programma’s en het implementeren van een milieubeheersysteem, gericht op de continue verbetering van milieuprestaties van onze organisatie.

VCA** - Veiligheid

De VCA** is een gecertificeerd veiligheidssysteem en al meer dan 25 jaar dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Met het VCA certificaat legt KOERS de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan. In alle processen binnen de organisatie is dit verankerd, van onboarding tot de dagelijkse uitvoering. Onze medewerkers ontvangen en volgen alle benodigde opleiding en instructie, gecertificeerd en gekeurde arbeidsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

InstallQ

Veilige installaties van goede kwaliteit voor heel Nederland: dat is het doel van de onafhankelijke stichting InstallQ.

Duurzaam Herstel

De stichting Duurzaam | Herstel toetst vastgoedreparateurs op het gebied van duurzaamheid en ondersteunt deze bedrijven bij al hun duurzaamheidsvraagstukken.

BouwGarant

BouwGarant is het grootste keurmerk van de bouw in Nederland. De zekerheid van een goed bouwbedrijf, een degelijke klachtregeling en een sterk garantieproduct.

Naar boven