KOERS maakt het verschil

Geslaagde kopersdag De Kapel Rotterdam

Op donderdag 28 oktober vond er een kopersdag plaats rond het project De Kapel in Rotterdam. Een bijzonder transformatieproject, waarbij in de kapel van een voormalig RK Meisjeslyseum aan de Breitnerstraat door KOERS Barendrecht vier luxe loftwoningen worden gerealiseerd. Naar ontwerp van Foam Architecten. De kopers van deze uitzonderlijke woningen, met elk een geheel eigen identiteit, kregen tijdens deze bijeenkomst de gelegenheid de stand van zaken rond de bouw in ogenschouw te nemen. En hun vragen te stellen. Dit alles onder het genot van een Italiaans getint hapje en drankje.

Het project ‘De Kapel’ vormt het slotakkoord van een transformatieproject waarbij, met veel oog voor details en met respect voor het verleden van dit gemeentelijke monument, vier schitterende woningen worden gerealiseerd. Met behoud van originele elementen zoals de glas-in-loodramen. De authentieke waarde van het gebouw blijft in stand en wordt gecombineerd met een strakke moderne vormgeving.

Hierdoor ontstaat een fantastische combinatie van historische architectuur (het pand dateert uit de dertiger jaren van de vorige eeuw), met veel ruimte, stijl, vormgeving en schoonheid. Jaloersmakende ruimtes met plafondhoogtes van 5 tot 12 (!) meter zorgen voor een bijzondere sfeer op een bijzondere plek. Niet alleen genieten de toekomstige bewoners hier straks van een super-de-luxe woonomgeving met een hoogwaardig afwerkingsniveau. Maar wonen ze ook op loopafstand van iconische gebouwen als het pas geopende Depotgebouw van Museum Booijmans Van Beuningen. En hebben ze alle grootstedelijke voorzieningen (restaurants, cafés, bioscopen, theaters) van Rotterdam onder handbereik.

Naar boven