KOERS maakt het verschil

Nieuwe kleedkamer voor Sparta

Een fijne samenwerking met deze Rotterdamse club, want de afgelopen periode hebben we gewerkt aan een compleet vernieuwde kleedruimte in Het Kasteel. De ruimte was toe aan een flinke opknapbeurt en daarom zijn de technische managers, de trainers en de voetballers tot een plan gekomen waarin hun wensen naar voren kwamen.

Een open ruimte

Uit de samenwerking is een prachtige, strakke en open ruimte gekomen. Voor een periode van 4 tot 5 jaar zal dit de nieuwe spelersruimte zijn voor Sparta. De plek waar de spelers in de rust samenkomen en zich na de winst opfrissen.

Nadat de voormalige kleedkamer er volledig is uitgesloopt, is het team aan de slag gegaan met de renovatie. Werkzaamheden als schilderen, nieuwe plafonds zetten, nieuwe wanden plaatsen, een nieuwe brandwering aanbrengen, kleurstelling opnieuw aanbrengen en het meubilair vernieuwen kwamen aan bod.

Een duidelijke verandering in de kleedkamers is de openheid. Een belangrijk verzoek ook, want vroeger stonden er meerdere wanden en waren de ruimtes krapper en donker. Nu, nadat meerdere muren verwijderd zijn, is de ruimte zodanig open dat het een hoop licht doorlaat.

Maar ook de kleinere details zijn doorgevoerd, om de ervaring zo fijn mogelijk te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld stopcontacten in de persoonlijke kluisjes toegevoegd om telefoons op te laten en staan er wasmanden in het midden van de ruimte.

"Een super opdracht" deelt Arjan Pfaff. "Erik Voorn heeft dit project als projectbegeleider helemaal begeleid en dat heeft hij echt uitmuntend gedaan."

Een speciale verrassing

Bij zo'n mooie samenwerking als deze hoort een verrassing. In de vloer hebben we daarom het logo van Sparta verwerkt, om de kleedkamer compleet te maken. "Ze wisten echt niks, maar vinden het onwijs gaaf", deelt Arjan.

Naar boven