KOERS maakt het verschil

Een mooie uitdaging bij het Orlyplein project in Amsterdam

De transformatie van kantoorgebouwen is de laatste jaren een veelvoorkomend verschijnsel. Niet alleen omdat er, ook al voor corona, een overschot was aan kantoor vierkante meters, maar ook omdat sommige kantoren op een minder aantrekkelijke locatie liggen of gedateerd zijn.

Dat laatste was het geval met het Busitel complex aan het Orlyplein in Amsterdam. Eigenlijk gelegen op een prima plek, naast Station Sloterdijk, maar ondanks de jonge leeftijd toch gedateerd.

In opdracht van Whitewood verzorgde KOERS hier, in bouwteamverband samen met Sorbo en Aluverre, de complete transformatie en verduurzaming naar een ontwerp van RoosRos Architecten. KOERS ontfermde zich binnen dit project over het bouwkundige deel, de steigerbouw, de coördinatie en de vergunningen.

Genoeg uitdagingen

Bij het spreken van onze projectleider Hans Grootendorst, vroegen we naar zijn grootste uitdaging binnen dit project. Dit bleek niet zozeer de omvang te zijn, maar de locatie van het project. Het gebouw bevindt zich namelijk naast een treinstation.

“Zo’n plek levert niet alleen een hele hoop logistieke problemen op, maar zorgt er ook voor dat je voor alle activiteiten een vergunning moet hebben. Voor laad- en losbewegingen, voor kraanbewegingen, voor alles eigenlijk. Vanzelfsprekend moet je op zo’n dynamische plek, met zoveel verkeersbewegingen en zoveel stakeholders altijd rekening houden en overleggen met iedereen."

Het Meininger Hotel speelde ook een rol in deze uitdaging. Deze is namelijk in hetzelfde complex gevestigd en bleef open tijdens de verbouwing. De overlast voor de hotelgasten moest dus ook tot een minimum beperkt worden. Hans: "Daar zijn we goed in geslaagd en de klus is bijna geklaard.”

Naar boven