KOERS maakt het verschil

Blauwhoed en Koers ontwikkelen innovatief woonproject Slachthuisstraat Zaandam

Aan de Slachthuisstraat 67/67A in Zaandam ontwikkelen Blauwhoed en Koers samen een innovatief, modulair en klimaatadaptief woongebouw met 152-164, voor het merendeel betaalbare, huurwoningen. Het gebouw dat grotendeels wordt gerealiseerd in hout is ontworpen door de Architekten Cie.

Het werd ontwikkeld in nauwe samenspraak met bewoners, omwonenden en ondernemers en sluit nauw aan bij de lokale behoefte aan meer betaalbare huurwoningen. Wethouder Songül Mutluer is bijzonder blij met het aandeel betaalbare huurwoningen, namelijk 30% sociaal en 30% middelduur. Volgens haar levert dit duurzame en modulaire bouwconcept door de combinatie wonen en voorzieningen een waardevolle bijdrage aan de transformatie van de Kogerveldwijk. Bij het project is bewust gekozen voor een modulair, circulair en klimaatadaptief bouwconcept dat helpt om hittestress en wateroverlast te voorkomen.

Fijn dat de uitgangspunten samen met de gemeente zijn vastgesteld en wij stappen kunnen zetten om dit innovatieve en klimaatadaptieve project te realiseren.”
Christiaan Reijman Hinze, ontwikkelingsmanager bij Koers

Een flink deel van het gebouw wordt gerealiseerd in hout en grotendeels in de fabriek gemaakt. Ook Christiaan Reijman Hinze, ontwikkelingsmanager bij Koers, is trots dat de uitgangspunten die samen met de gemeente zijn vastgesteld er nu toe leiden dat dit innovatieve en klimaatadaptieve project gerealiseerd kan worden. Met dit project laat KOERS zien waar ze als de nieuwe generatie makers toe in staat is en hoe ze het verschil maakt.

Download hier een pdf van het Persbericht

Of bekijk het persbericht op Vastgoedjournaal en gemeente Zaanstad

Naar boven