KOERS maakt het verschil

Vastgoedjournaal: Vijftig jaar bouwgroep KOERS

KOERS bestaat vijftig jaar. Dit jubileum is aanleiding voor een interview met Harold Koers voor het Vastgoedjournaal, de tweede generatie binnen het familiebedrijf, over de bedrijfscultuur, de veranderende bouwopgave en de wens nog meer een door technologie gedreven aannemer te worden. “Zonder voldoende kennis lukt het niet die bestaande voorraad op een betaalbare manier te verbeteren en meerwaarde te creëren.”

Harold Koers is de tweede generatie in het familiebedrijf. Zijn ouders begonnen het bouwbedrijf begin jaren zeventig vanuit een keldertje in Rotterdam West. “Mijn vader was timmerman; een vakman dol op techniek. Mijn moeder kwam uit een ondernemersgezin. Een aardappelboer. Samen hebben ze de schouders onder het bedrijf gezet. Met als kernactiviteit onderhoud, renovaties en verbouwingen."

"Vervolgens kwamen ze met de opkomst van de stadsvernieuwing buiten de stad terecht. In Barendrecht. Niet zonder succes. Al heel lang verzorgen we onder meer het onderhoud voor woning- en kantoorportefeuilles van professionele vastgoedpartijen als Nationale Nederlanden en het toenmalige ABP, later Vesteda. De laatste jaren is daar de energetische verbetering en verduurzaming van woningen en kantoren bijgekomen.”

Het hele interview lezen? Bezoek het Vastgoedjournaal via onderstaande button.

Naar boven