KOERS maakt het verschil

Woningcorporatie ZVH koopt 158 woningen van Blauwhoed en KOERS in Zaandam

Samen met projectontwikkelaar Blauwhoed en woningcorporatie ZVH uit Zaandam ondertekenden we op de beursvloer van Provada 2023 een intentieovereenkomst voor de koop van 158 sociale en middeldure huurwoningen, een sociaal maatschappelijke ruimte en bijbehorende parkeerplaatsen. De woningen zijn onderdeel van het nieuwbouwproject Timbr dat aan de Slachthuisstraat in Zaandam wordt gerealiseerd, naar een ontwerp van de Architekten Cie.

Modulair bouwen

"Met deze ondertekening zijn we weer een stap verder in de realisatie van het project Timbr waarmee we inspelen op de grote behoefte aan betaalbare huurwoningen. Daarnaast wordt het ook nog eens in een duurzaam en modulair concept gebouwd. Een project waar we enorm trots op zijn." deelt Eltjo Bouwman, directeur wonen bij Blauwhoed.

Harold Koers en Leen van Bellen, directeuren projectontwikkeling bij KRS Vastgoed, onderdeel van KOERS zijn dankbaar en trots betrokken te zijn bij het duurzame, circulaire en klimaatadaptieve project Timbr in de Zaandam. "Samen met partners Blauwhoed en ZVH zetten we een belangrijke stap naar een levendige en duurzame woonomgeving met betaalbare huurwoningen. We streven naar een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van een bloeiende buurt en een toekomst waarin woningen voor iedereen toegankelijk zijn."

Timbr wordt modulair, circulair en klimaatadaptief. Een groot gedeelte van het gebouw wordt gerealiseerd in hout. De woningen bestaan uit modules die in de fabriek gemaakt worden en op de bouwplaats worden gemonteerd; een modulair bouwsysteem van bouwpartners Ursem en Heddes.

Met deze ondertekening zijn we weer een stap verder in de realisatie van het project Timbr waarmee we inspelen op de grote behoefte aan betaalbare huurwoningen.
Eltjo Bouwman, directeur wonen bij Blauwhoed

Transformatie Kogerveldwijk

Als een van de eerste woningbouwprojecten in de Boerejonkerbuurt draagt Timbr bij aan de transformatie van de hele Kogerveldwijk in Zaandam. De komende twintig jaar komen er in de wijk nieuwe woningen, nieuwe voorzieningen zoals scholen en ontmoetingsplekken, een mooi opgeknapte openbare ruimte en beter openbaar vervoer.

Blijf op de hoogte van meer van onze ontwikkelingen via Vastgoed Journaal.

Naar boven