KOERS maakt het verschil

KOERS lanceert met MURADO eigen modulair bouwconcept

Eind 2019 werd Arjan van de Watering met zijn GUWA Container Homes al onderdeel van de KOERS Groep, om zijn containerconcept verder te ontwikkelen. Met de lancering van MURADO, het eigen modulaire bouwconcept van KOERS, wordt een nieuwe stap gezet om snel, kwalitatief en duurzaam tegemoet te komen aan de huisvestingsvraag van dit moment.

Arjan van de Watering, die als mede-eigenaar leidinggeeft aan MURADO: “De huidige markt vraagt om betere gebouwen door gebruik te maken van slimme, duurzame oplossingen en innovatieve manieren van samenwerken. Daar komen we met MURADO aan tegemoet. Met MURADO spelen we in op het enorme woontekort, dat zeker voor bepaalde groepen zoals studenten, starters, senioren en statushouders nijpend is. Wij kunnen kostentechnisch efficiënt inspelen op actuele huisvestingsvragen. Met oplossingen als flexwoningen, modulaire woningen en appartementen, en ‘optopping’ van bestaande gebouwen als flats.”

"Onze woningbouwprojecten zijn altijd duurzaam en worden snel, hoogwaardig en betaalbaar ontwikkeld.”
Arjan van de Watering

Quickscan

MURADO richt zich met haar oplossingen op gemeenten, woningcorporaties, beleggers, ontwikkelaars en makelaars. Arjan van de Watering: “We voeren in eerste instantie een Quickscan uit om snel te kijken wat de uitgangspunten en mogelijkheden zijn. Vervolgens kiezen we samen met de opdrachtgever het best passende concept en gaan we over tot de verdere engineering en realisatie. Onze woningbouwprojecten zijn altijd duurzaam en worden snel, hoogwaardig en betaalbaar ontwikkeld.”

Harold Koers en Arjan van de Watering
Harold Koers en Arjan van de Watering

Duurzaam en circulair

Met haar oplossingen geeft MURADO niet alleen een antwoord op de huidige woningbouwopgave, maar speelt het ook in op de overheidsopgaves wat betreft circulaire economie en duurzaamheid, en speelt het in op de stikstof- en PFAS-problematiek. Daarbij heeft MURADO aansluiting gezocht bij Platform 2050, een samenwerkingsverband van gespecialiseerde vastgoedonderhoudsbedrijven dat de Nederlandse woningvoorraad versneld en planmatig wil verduurzamen. Arjan van de Watering: “Wij ontwikkelen duurzame woningen, op basis van innovatieve bouwmethodes waarbij (her)gebruik van duurzame materialen voorop staat. Met gestandaardiseerde modules (3D) en prefab elementen (2D), kunnen we verschillende soorten woningtypes en -vormen creëren. Dus wel standaardisatie, maar met een grote individuele keuzevrijheid.”

Benieuwd naar het hele verhaal van MURADO?
Ga dan naar de website.

Naar boven