KOERS maakt het verschil

KOERS onderstreept makersrevolutie met overname GUWA Container Homes

Recentelijk, ondertekenden Harold Koers, directeur-eigenaar van KOERS en Arjan van de Watering, oprichter/eigenaar van Guwa Container Homes, de overeenkomst waarmee Guwa Container Homes officieel onderdeel is geworden van KOERS. Met deze overname breidt KOERS haar activiteiten uit op het gebied van modulair bouwen en onderstreept ze haar dit jaar ingezette makersrevolutie. Harold Koers: “Een nieuwe generatie makers die het verschil wil maken en die met respect voor elkaar en het milieu wil zorgen voor betere gebouwen.”

Arjan Van de Watering | KOERS

Arjan van de Watering ziet met deze overname een vergroting van de marktkansen van Guwa Container Homes, dat met haar containerwoningen een modulaire oplossing voor huidige, grote woningtekort biedt. Van de Watering: “Met containers kun je kostentechnisch interessant, snel en kwalitatief inspelen op actuele huisvestingsvragen, omdat je niet een ingewikkeld vergunningentraject in hoeft, maar meteen aan de slag kunt.” Voor KOERS vormt de overname van Guwa Container Homes een vervolgstap op het gebied van modulair bouwen.

“Wij geloven in innovatieve oplossingen en willen een toonaangevende speler worden op het gebied van modulaire bouw. Want daarmee kun je op een slimme manier inspelen op de overheidsopgaves wat betreft circulaire economie en duurzaamheid. En ook de uitdagingen rond stikstof en PFAS tackelen.”
Harold Koers

Platform modulair huisvestingsconcept

De overname van Guwa Homes sluit naadloos aan op de KOERS strategie om, samen met haar partners, met innovatieve oplossingen te komen tot betere gebouwen. Een strategie die al eerder werd ingezet met de oprichting van MURADO, een eigen modulair huisvestingsconcept. Harold Koers: “MURADO is een platform voor modulaire bouwactiviteiten, zoals containerbouw, staalframebouw en CLT. Niet alleen van onszelf, maar ook van andere aannemers die zich bij MURADO kunnen aansluiten. Wij geloven in co-creatie. Samen sta je sterker en kun je een steviger statement maken richting de huisvestingsmarkt. Daarmee richten we ons in de eerste plaats op commerciële partijen zoals woningcorporaties, beleggers, ontwikkelaars en zorginstellingen.” Arjan van de Watering, die bij KOERS verantwoordelijk wordt voor innovatieve woon- en bouwconcepten, legt uit wat de plannen zijn met MURADO: “”Wij zijn er mee bezig om vanuit product-, project- en conceptontwikkeling voor elke locatie een huisvestingsoplossing op maat te bieden: creatief, snel en kwalitatief. Dat kan met containerbouw zijn, maar ook met staalframebouw of CLT. Voor welke oplossing wordt gekozen wordt hangt van de specifieke vraag af en van de locatie. Met een door ons uitgevoerde quickscan inventariseren we de mogelijkheden en krijgt de opdrachtgever al snel duidelijkheid wat er kan.”

Voordelen modulair bouwen

Volgens Van de Watering kan met modulair bouwen de bouwtijd met de helft worden teruggebracht en kan er tot zo’n 20% bespaard worden op de bouwkosten. Daarnaast kent modulair bouwen niet of nauwelijks faalkosten, heeft het geen meerwerk, zorgt het voor minder overlast van de omgeving en leidt het ook nog eens tot een forse afvalreductie. Ook kan er met modulaire bouw worden ingespeeld op de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen, BENG, die vanaf 1 januari 2021 van kracht wordt. Van de Watering: “Alle vergunningaanvragen voor nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, moeten hier vanaf 1 januari 2021 aan voldoen. Ook daar zijn we vanuit MURADO al volop mee bezig.”

Gerelateerd
Meer weten?

Roland van der Hoek

commercieel manager
088 09 90 220 info@koers.com
Naar boven