KOERS maakt het verschil

5200 m2 verbouwings-uitdaging in hartje Rotterdam

HOUTHOFF ADVOCATEN

Een grootscheepse kantoorverbouwing (5200 vierkante meter Casco+ en VO+ van de 6e t/m de 10e etage en de 12eetage) in hartje Rotterdam. Een verbouwing die plaatsvindt terwijl het betreffende pand ‘gewoon’ in gebruik blijft. Kan het nog lastiger?


Want in gebruik blijven betekent dat er voortdurend geschipperd moet worden met de opslag van materiaal en er slechts één lift beschikbaar is voor de aan- en afvoer van spullen.

Het verschil maken met slimme aanpak

Hoofdaannemer KOERS maakt het verschil met een slimme aanpak. Waardoor de gebruiker, een gerenommeerd advocatenkantoor, zijn dure declarabele uren niet verminderd ziet worden door geboor, geschilder, getimmer en ander ongemak. Volgens projectleider Mike van Thienen vormen de logistieke problemen, samen met het beperken van de geluidsoverlast, de grootste uitdaging van de opdracht.

"Er zijn nauwelijks parkeerplekken en is er is geen ruimte voor opslag: alles wat je ’s ochtends neerzet, moet ’s avonds weer weg zijn."

Mike van Thienen: “Zo mogen we maar één lift gebruiken, die we ook nog eens alleen maar op bepaalde tijden mogen vastzetten. Daarom gebruiken we zoveel mogelijk een kraan voor het transporteren van de bouwmaterialen. Verder mogen we alleen maar van 7 tot 9 boren, om de geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Ook zijn er nauwelijks parkeerplekken en is er is geen ruimte voor opslag: alles wat je ’s ochtends neerzet, moet ’s avonds weer weg zijn. En ga zo maar door.”

Aanpak per etage

Om de werkzaamheden van het advocatenkantoor gewoon door te kunnen laten gaan, wordt de verbouwing per etage aangepakt. Mike van Thienen: “In 9 weken slopen we deze leeg, brengen we nieuwe plafonds aan, vervangen we de bestaande installaties voor een deel en doen we het schilder- en egaliseerwerk. Op gebied van brandveiligheid lopen we alle doorvoeren na en vervangen we alle brandkleppen. Daarna volgen 7 weken waarin het inbouwpakket wordt gerealiseerd. Dus plaatsing van de systeemwanden, plaatsing van het maatwerk meubilair en het verplaatsbare meubilair en alle andere afrondende werkzaamheden. We werken daarbij samen met een aantal gerenommeerde partners, waaronder Radiair en STB voor het installatietechnische deel, Intercession voor de afbouw en Qbiq voor de systeemwanden.”

"Tijdens de verbouwing kan het advocatenkantoor gewoon blijven doorwerken."
Naar boven