Wij maken het verschil

Bibliotheek Rotterdam

Een gebouw met een belangrijke publieksfunctie verbouwen vergt een speciale aanpak. Zo koos KOERS er bij de Centrale Bibliotheek in Rotterdam voor om zoveel mogelijk te werken 's ochtends tussen 07.30 en 10.00 om de overlast te beperken.

Daarbij slaagde ze er ook nog eens in om het project binnen vier weken af te ronden. De opdrachtgever is dermate tevreden over de aanpak dat KOERS dat er een servicecontract voor alle bibliotheekvestigingen in ontwikkeling is.

Noodzakelijke verbouwing

De verbouwing van het post-modernistische gebouw gelegen tegenover de Markthal, was noodzakelijk omdat het interieur niet meer aansloot bij de veranderende bibliotheekfuncties. De totale aanpak van KOERS zorgde er onder andere voor dat er op de begane grond plaats werd gemaakt voor een aantal nieuwe 'huisgenoten', zoals boekhandel Donner, Starbucks en de Bieb to Go.

Om de overlast tot een minimum te beperken, hebben we voornamelijk 's ochtends tussen 7.30 en 10.00 uur gewerkt.

Eerste etage

Verder werd op de eerste etage de Jongerenvloer vernieuwd met een podium, een loungehoek, de Maakplaats en veel plekken om te studeren of werken. En kunnen bezoekers in het vernieuwde Leercentrum terecht met vragen over taal en met vragen over digitale zaken, zoals de digitale overheid. Verder zijn er een vernieuwde informatiebalie gerealiseerd en meer studie- en werkplekken en comfortabele zitplekken om te lezen of met elkaar in gesprek te gaan.


Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam, Stichting Bibliotheek Rotterdam en Starbucks
Architect:
Jasper van den Boogaard
Omvang:
400 m2
Locatie:
Hoogstraat 110, Rotterdam

Gerelateerd
Naar boven