KOERS maakt het verschil

CPO Den Bosch: Woningbouwproject zonder projectontwikkelaar

Een standaard nieuwbouwwoning is voor mensen die iets aparts willen geen optie. Terwijl zelf een huis laten bouwen nogal wat obstakels met zich meebrengt. Collectief particulier opdrachtgeverschap, kortweg CPO, vormt in dat geval een mooi compromis, waarin het beste van de twee samenkomt. Belangrijk is dan wel een bouwer te vinden die er feeling en ervaring mee heeft.

Zeker als de bewoners nogal wat aanvullende eisen op het gebied van duurzaamheid en ecologisch bouwen hebben, zoals bij het CPO project Bewust Wonen Werken Boschveld in Den Bosch. Hier bouwde KOERS Eindhoven na een aanbesteding voor en, vooral ook, met de bewoners 23 koopwoningen.

Alles maatwerk

“Een mooi project”, aldus Bas Jansen, als teammanager van KOERS Eindhoven betrokken bij het project, “want elke woning is anders, dus alles is maatwerk. Afstemming met de individuele bewoners is bij zo’n project dus heel belangrijk. We hebben bovendien veel gebruik gemaakt van gerecyclede en natuurlijke materialen, zoals hennep en vlas voor de isolatie. En de snelgroeiende loofhoutsoort Fraké, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen dus geen hardhout, voor de gevelbekleding."

"Bovendien zijn de woningen gasloos. Verwarming vindt plaats via zonnecollectoren met warmwaterboilers en een kleine warmtepomp. De woningen zijn bovendien niet aangesloten op het riool.” 
Bas Jansen, Teammanager KOERS Eindhoven

Waarom KOERS?

Bas Jansen: “Wij hebben niet alleen ervaring met collectief particulier opdrachtgeverschap, maar ook met ecologisch bouwen en duurzaamheid, wat bij dit project in Den Bosch een heel belangrijk aspect vormde voor de (toekomstige) bewoners.”

Gerelateerd
Naar boven