KOERS maakt het verschil

Heineken Experience Amsterdam: bouwen als experience

De Heineken Experience in Amsterdam trekt jaarlijks zo’n miljoen bezoekers. Belangrijk onderdeel vormt de ‘Brew You Ride’, waarin de bezoeker in een spectaculaire audiovisuele toer wordt meegevoerd in het brouwproces. Het bouwen ervan vormde een experience op zich.

Heineken Experience Amsterdam | KOERS

Er moest namelijk binnen zeer korte tijd, op een relatief klein vloeroppervlak, heel veel worden gedaan. KOERS verzorgde daarbij het bouwkundige deel: de vloeren, de plafonds en de wanden, met inbegrip van de deuren.

Niks standaard

Met name die deuren vormden een forse uitdaging. Hans Grootendorst, commercieel verantwoordelijke bij KOERS: “Niks was standaard in het project. Omdat de vloeren, plafonds en wanden van alle ruimten worden gebruikt als projectiescherm, moesten ze perfect zijn afgewerkt en moest ook de detaillering van de deuren perfect zijn. De speciale, vier meter hoge, schuif- en draaideuren hebben we helemaal zelf uitgedacht, zelf geëngineerd en zelf gemaakt in onze eigen werkplaats in Barendrecht. Vervolgens zijn ze ook door onze eigen mensen gemonteerd. Alles moest aan zeer hoge eisen voldoen, want als je in de Kettle Room staat, mag je natuurlijk geen last hebben van de show in de naastgelegen Bottle Room.”

's Nachts en in het weekend werken

Ook de montage en productie waren een uitdaging, omdat tijdens de werkzaamheden de rest van de Experience gewoon doorging. Hans Grootendorst: "Wij hebben heel veel dingen in het weekend en ’s nachts gedaan, omdat we dan het minste last hadden van de overige activiteiten. Maar ook dan moesten we nog steeds rekening houden met bewoners van nabijgelegen appartementen. En dus geluids- en stofoverlast tot een minimum beperken. Je moet bij zo’n gecompliceerde klus de juiste mensen hebben, een goeie uitvoerder en een flexibel bouwteam dat creatief om kan gaan met de planning."

Bij zo’n gecompliceerde klus moet je over de juiste mensen beschikken, een goeie uitvoerder en een flexibel bouwteam.

Opdrachtgever: Ideal Projects
Architect: Northern Light
Omvang: 700m2
Locatie: Stadhouderskade 78, Amsterdam

Naar boven