KOERS maakt het verschil

Intensive care voor het nieuwe Curium-LUMC Leiden

Voor het academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Curium-LUMC realiseerde KOERS een afdeling high intensive care, een speciale afdeling Acute Psychiatrie . Een enorme uitdaging, aldus projectleider Tom Onderwater van KOERS.

LUMC Leiden

Intensief project

“Het was een heel intensief project, omdat er zoveel, ogenschijnlijk tegenstrijdige dingen werden gevraagd. De afdeling moet aan de ene kant een open, gastvrije uitstraling hebben, terwijl het tegelijkertijd aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen moet voldoen.”

Extra-beveiligde-kamer

Onderdeel van deze high intensive care is onder andere een extra beveiligde kamer. Een kamer die afgesloten moet kunnen zijn, terwijl de patiënt toch een gevoel van eigen vrijheid en regie houdt. Tom Onderwater: “Ik had zoiets nog nooit eerder bij de hand gehad. De zorg, zeker deze zorg voor jongeren met ernstige psychiatrische problemen, is een heel apart werkterrein. Een terrein waarin heel hoge eisen aan je als bouwer worden gesteld."

Een heel intensief project omdat er zoveel, ogenschijnlijk tegenstrijdige, dingen werden gevraagd.

Zeer tevreden klant

Dat het Curium-LUMC tevreden was over de aanpak mag blijken uit het feit dat KOERS na de realisatie van de 180 m2 nieuwbouw werd gevraagd de bestaande vleugels te renoveren. Waarna stapsgewijze diverse, belendende units werden aangepakt. Tom Onderwater: “Je kunt inmiddels spreken van een blijvende, duurzame relatie, waarin sprake is van harmonieus overleg en een groot onderling vertrouwen.”

Een blijvende, duurzame relatie, waarin sprake is van harmonieus overleg en een groot onderling vertrouwen.

Opdrachtgever: Curium-LUMC in samenwerking met Abstract Bouwmanagement & Advies
Architect: Caro van Dijk Architectuur
Omvang: 192 m2
Locatie: Endegeesterstraatweg, Oegstgeest

Gerelateerd
Naar boven