KOERS maakt het verschil

Monsterklus CitizenM Rotterdam

Een ontwikkeling realiseren boven een ondergrondse spoorlijn is een flinke uitdaging. Zo bleek, toen de plannen voor een complex met kantoren, een restaurant en een hotel nabij Station Blaak aan de Oude Haven in Rotterdam, vele maanden, vooral juridisch, gesteggel met zich meebracht.

Citizen M | KOERS

Uiteindelijk werd het complex, met daarin onder andere Hotel CitizenM (een wereldwijde keten van boutique hotels en een knipoog naar de legendarische eerste lange speelfilm van Orson Welles, Citizen Kane), gerealiseerd. Maar niet nadat de eerste bouwer aan de opdracht ten onder was gegaan.

Met veel bouwpartijen tegelijkertijd op één plek werken vergt de nodige coördinatie.

Slechts enkele maanden bouwtijd

Toen KOERS vervolgens de uitdaging oppakte om de klus te klaren en de bouwwerkzaamheden te coördineren, kreeg het daarvoor slechts enkele maanden. Ook weer een mooie uitdaging, die KOERS met verve oppakte. Behalve de tijdsdruk, waren er de nodige logistieke aspecten die KOERS moest tackelen. Bijvoorbeeld met veel bouwpartijen tegelijkertijd op één plek werken. Een plek met nauwelijks opslagmogelijkheden en veel verschillende verkeersstromen. De bouwachterstand werd echter ingehaald en het hotel volgens afspraak turn key opgeleverd.


Opdrachtgever: Maasstede Ontwikkeling
Architect: ZZDP Architecten, Amsterdam
Omvang: 6500 m2
Locatie: Gelderseplein 50, Rotterdam

Naar boven