KOERS maakt het verschil

Portiersloge City Terminal Rotterdam

De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de voormalige Home Terminal van ECT aan de Rotterdamse Eemhaven een boost te geven. Onder de nieuwe naam City Terminal gaat dit multifunctionele haven- en industriegebied een belangrijke rol spelen als multimodaal shortsea cluster. Blikvanger en belangrijk onderdeel van de entree is een nieuwe portiers-, c.q. beveiligingsloge, ontworpen door Adcom 2000 Architecten & Ingenieurs en gebouwd door KOERS.

Portiersloge City Terminal Rotterdam | KOERS

De portiersloge is onderdeel van de nieuwe entree aan de Reeweg en speelt een belangrijke rol bij het in goede banen leiden van de toenemende verkeersstroom van dit multifunctionele haven- en industriegebied. Want dagelijks passeren hier zo'n 2,5 tot 3000 vrachtwagens, met pieken tot wel 450 vrachtwagens per uur!

De grootste uitdaging bij de bouw was het aspect veiligheid.
Arjan Pfaff

Veiligheid

Teammanager Arjan Pfaff van KOERS: "We hebben een mooi gebouw neergezet, twee verdiepingen hoog, waarvan de bovenste verdieping een uitstekend zicht biedt op alle transportbewegingen op het terrein dankzij de glazen gevel. Het is een gasloos gebouw dat verwarmd en gekoeld wordt door warmte/koudepompen. De grootste uitdaging bij de bouw was het aspect veiligheid. Want met zoveel vrachtverkeer dat gewoon doorgang moest vinden tijdens de bouw, speelde veiligheid een enorm belangrijke rol."


Opdrachtgever: Rotterdams Havenbedrijf
Architect: Adcom 2000 Architecten & Ingenieurs
Omvang:
Locatie: City Terminal Rotterdam

Naar boven