KOERS maakt het verschil

Renovatie Havengebouw Amsterdam vraagt vooral improvisatievermogen

Behalve vakmanschap, is improvisatievermogen en creativiteit soms net zo belangrijk bij een opdracht. Zo ook bij de renovatie van Het Havengebouw aan de Amsterdamse De Ruijterkade. Een kolfje naar de hand van KOERS als de nieuwe generatie makers.

Havengebouw Amsterdam | KOERS

KOERS was bij de renovatie van het Havengebouw als coördinerend lid van het bouwteam verantwoordelijk voor de renovatie van de entree op de begane grond en de eerste verdieping. Alsmede de boardroom op de 13e etage. Verder verzorgde KOERS het sloopwerk, de aanpassingen aan de bestaande (stalen) constructies, de nieuwe binnenwanden inclusief wandafwerking, systeemplafonds, akoestische stucwerk plafonds, stalen trappen, marmeren vloeren en de gehele binnenafwerking inclusief sanitair, de pantry’s en vast meubilair.

Veel improvisatie, plus de nodige uitdagingen op gebied van logistiek en bereikbaarheid.
In de centrale hal is een fraaie wenteltrap met natuursteen gerealiseerd, verwijzend naar de oorspronkelijke trap van Dudok. 
In de centrale hal is een fraaie wenteltrap met natuursteen gerealiseerd, verwijzend naar de oorspronkelijke trap van Dudok. 

Grootste uitdaging

Hoewel de marmeren vloeren knap lastig waren, was de grootste uitdaging volgens projectleider Hans Grootendorst van KOERS dat alles binnen zeer korte tijd moest worden uitgevoerd. Waarbij er ad hoc leveringen plaatsvonden en er moest worden ingesprongen op veranderende wensen van de klant. Er moest dus veel worden geïmproviseerd. Grootendorst: "Hoewel wij coördinerend lid van het bouwteam waren, ook voor het installatiewerk, waren we hierbij afhankelijk van andere partijen. Ook de de locatie, hartje Amsterdam nabij het Centraal Station, vormde een uitdaging qua bereikbaarheid, logistiek en transport."


Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Architect: Fokkema & Partners
Omvang: 1800m2
Locatie: De Ruijterkade 7, 1013 AA Amsterdam

Naar boven