KOERS maakt het verschil

Renovatieprojecten mbo Rijnland Gouda

Een school renoveren/verbouwen vergt een speciale aanpak, omdat de werkzaamheden praktisch altijd in de schoolvakanties plaats moeten vinden. Een mooie uitdaging die staat of valt met een goede voorbereiding, aldus de projectleider van KOERS.

MBO Rijnland | KOERS

"Omdat je bij projecten in onderwijsinstellingen alle werkzaamheden (sloop, ruwbouw, realiseren E- en W-installatie) moet uitvoeren in een bepaalde periode en er geen uitloopmogelijkheden zijn, vormt een goede voorbereiding een cruciale factor. Belangrijk is dat je vanuit de opdrachtgever op het juiste moment over de juiste informatie beschikt. Is dat het geval en je hebt voldoende tijd om je voor te bereiden, dan gaat het in principe altijd goed." deelt de projectleider.

Bij schoolverbouwingen vormt een goede voorbereiding een cruciale factor.

Diverse projecten

Vanuit KOERS werden er diverse projecten in opdracht van onderwijsinstelling mboRijnland uitgevoerd. Zo werd een oude gymzaal omgebouwd naar lokalen. Ook werd de voormalige MTS Gouda omgebouwd tot een bestuursbureau voor het toenmalige ROC ID College. Daarvoor voerde KOERS onder andere een betonkernactivatie uit ten behoeve van de verwarming in de winter en verkoeling in de zomer. Verder werden hier nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd.


Opdrachtgever: toenmalig ROC ID College
Architect: Rokus Dubbeldam Architecten
Omvang: 3400 m2
Locatie: diverse locaties, Groen van Prinsterersingel 52, Gouda

Naar boven