KOERS maakt het verschil

Sprinten voor Snipes in Rotterdam Alexandrium

De fans stonden in de rij voor sneakers eind vorig jaar toen Snipes in het Alexandrium Shopping Center werd geopend. Daarvoor had KOERS, die de verbouwing verzorgde, even een flinke sprint moeten trekken.

Snipes Rotterdam Alexandrium | KOERS

In de retail is de tijdsdruk bij een verbouwing altijd enorm. Maar dat is nog lang niet alles. Cock Maltha die voor KOERS de leiding had bij deze klus, begeleidt al jaren retailprojecten en weet als geen ander waar de grootste uitdagingen liggen: "Tijdsdruk is altijd een dingetje. Want het zijn dure vierkante meters, dus moet de stagnatie van de verkoop door een verbouwing zo kort mogelijk zijn.

Andere uitdagingen

Daarnaast moet je bouwoverlast, lawaai en stof, zoveel mogelijk beperken. En moet je rekening houden met logistieke uitdagingen. Meestal duurt het even voordat je een 'go' krijgt, maar dan moet je ook meteen aan de bak. Het komt er soms op neer dat we zaterdagsmiddags als de laatste klant naar buiten gaat, met een team aan de slag gaan. Dan wordt er doorgewerkt tot zondagavond, waardoor de winkel op maandagochtend weer open kan!”

Tijdsdruk is altijd een dingetje bij verbouwingen in de retail.

Snel schakelen

Je moet, volgens Cock Maltha, in de retail daarom in de eerste plaats heel snel kunnen schakelen. Maar ook flexibel zijn omdat er op het laatste moment nog vaak veel wijzigingen zijn. Dat de retailaanpak van KOERS werkt, blijkt wel uit dat het bedrijf bezig is met de voorbereidingen voor de verbouwing van Snipes Hilversum en van een achttal KPN winkels.


Opdrachtgever: Deichmann Groep
Architect: Deichmann Groep
Omvang: 360 m2
Locatie: Poolsterstraat 69, Rotterdam

Naar boven