KOERS maakt het verschil

Blog: “Wij zorgen voor de middelen waarmee de medewerkers hun doel kunnen bereiken.”

In de blogreeks “Werken bij Koers” gaan we maandelijks in gesprek met de mensen bij Koers. Wie werken er en waar werken ze aan? Echte mensen, echte projecten en echte verhalen.

KOERS Facility

Ondersteuning

Goedlachs en met een hart voor een zo goed mogelijke serviceverlening: dat zijn Bianca Molendijk en Anoek Barnhoorn. Zij zijn de drijvende krachten achter de afdeling Facility bij KOERS. Een afdeling waarmee dit jaar is gestart om het primaire proces te ondersteunen en te faciliteren. De visie hierachter is dat de interne klant centraal staat, met een focus op ‘experience’. Oftewel: hoe de medewerkers de werkomgeving ervaren. Zaken waren te veel versnipperd en moesten efficiënter gemaakt worden.

“Wij willen medewerkers verder helpen. Of de juiste weg wijzen met betrekking tot hun vraag.”
Bianca Molendijk

Bianca: “We weten niet op iedere vraag het antwoord, maar we willen medewerkers graag verder helpen. Of de juiste weg wijzen met betrekking tot hun vraag.” Anoek vervolgt: “Wij zorgen voor de middelen waarmee de medewerkers hun doel kunnen bereiken. Als iemand bijvoorbeeld op zoek is naar de code van zijn tankpas, dan zorgen wij dat ze in contact komen met de partij waar wij op dat gebied mee samenwerken.” Bianca, lachend: “Iedereen weet ons inmiddels te vinden. Het is dan ook onze missie om iedereen te voorzien van de juiste informatie.”

“Het is onze missie om iedereen te voorzien van de juiste informatie.”
Bianca Molendijk

Het mooiste aan Facility

“Het mooiste van ons werk vind ik de diversiteit”, geeft Bianca aan. “En het verlenen van service”, zegt Anoek, “als ik voor ons allebei mag spreken, is het ook echt het anderen helpen. Als je dat graag doet, dan zit je goed bij Facility! Het mooie bij KOERS vind ik dat ze met je meekijken en meedenken waar jij het beste op je plek zit binnen de organisatie; samen gaan voor kansen en mogelijkheden. Zo ben ik uiteindelijk ook op Facility terecht gekomen. Ik ben hier drie jaar geleden in de planning gestart, maar Facility sloot gewoon veel beter aan op mijn profiel.” Bianca vult aan: “Ik werk nu zo’n tien jaar bij KOERS en heb de organisatie echt een professionaliseringsslag zien maken en zien groeien. Maar dat familiebedrijf, waar ze met de mensen meedenken en kansen bieden, dat er zit er nog steeds in”.

“Het mooie bij KOERS is dat ze met je meekijken en meedenken waar jij het beste op je plek zit binnen de organisatie.”
Anoek Barnhoorn

“Mijn werk in het opzetten en leiden van Facility heeft mij getriggerd om op andere manier te denken”, vertelt Bianca over wat de afgelopen tijd haar gebracht heeft, “ik kom echt uit het proces en kijk nu meer tactisch, met een helicopterview. Daarnaast krijg ik vanuit het hogere management ook de strategische invulling hierin mee. Die combinatie, daar leer ik nog steeds heel veel van. Omdat het allemaal nog relatief nieuw is vind ik het persoonlijk echt leuk om hier helemaal in te duiken. We doen het al goed, maar hoe kan het nog beter?” Anoek legt uit dat zij in haar werk op de Planning ook al heel servicegericht was: “Ik was altijd van het ‘organiseren’ en ‘ik ga het voor je regelen!’ Maar nu heb ik geleerd om niet direct te rennen; ik bekijk ook of en hoe het proces is ingericht en iemand bijvoorbeeld ‘te verwijzen naar’. Ik regel natuurlijk nog steeds heel veel, want dat servicegerichte is gewoon hartstikke leuk!”

“We doen het al goed, maar hoe kan het nog beter?”
Bianca Molendijk

Anoek en Bianca hebben veel vrijheid ervaren in het opzetten en uitbouwen van de Facility afdeling. Anoek: “We zijn echt nog volop bezig met het efficiënter indelen van de dingen binnen KOERS. En het analyseren en bekijken van hoe het nog beter en makkelijker kan. Ook voor de lange termijn. Ik bedoel, de processen die wij nu opzetten, die blijven in beweging. Omdat we daar samen aan werken en echt naast elkaar staan, kunnen we daar flexibel in zijn. En als het nodig is processen aanpassen door de tijd heen. Het is fijn dat wij hier veel vrijheid in te krijgen.”

Gerelateerd
Naar boven