KOERS maakt het verschil

Een veilige organisatie met Bianca

Onze bouwvrouw Bianca zorgt ervoor dat KOERS een veilige organisatie is én blijft. Ze rijdt door heel het land, deelt adviezen en schrijft rapporten. Kwaliteit en veiligheid bewaken staat bij haar op één en met haar gezellige persoonlijkheid is ze onmisbaar binnen het bedrijf. In dit gesprek vertelt ze ons over haar weg naar en binnen KOERS.

Kan je ons wat vertellen over jouw functie?

Ik ben KAM coördinator en veiligheidskundige binnen KOERS. Dat wil zeggen dat ik alle systemen die we hebben op het gebied van kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu, coördineer. Denk aan alles omtrent wet- en regelgeving, normen en certificeringen waar we aan moeten voldoen, kwaliteit die we willen borgen naar onze klanten, het milieu waar we rekening mee moeten houden en het behouden van gezonde arbeidsomstandigheden voor de medewerkers. Dit betekent dat ik systemen uitzet, informatie deel, instructies geef, veiligheid bewaak en controleer; allerlei aspecten die bij mijn takenpakket horen.

Mijn coördinatie gaat over de hele organisatie. Daarom ga ik regelmatig langs bij alle vestigingen en bezoek ik projecten. Hier kom ik met iedereen in contact: uitvoerders, projectleiders en timmermannen. Minimaal tien keer per jaar organiseren we ook een toolbox, dat is een samenkomst waarin een veiligheidsonderwerp centraal staat. Dit soort momenten zijn fijn om ook gezonde discussies te voeren en met elkaar te sparren.

Hoe ben je in de bouw terechtgekomen?

Het was een flinke verandering met waar ik begon, namelijk in een parfumerie. Door de fase in mijn leven waar ik zat wilde ik liever op een kantoor werken, met vastere tijden. Zo ben ik bij het bouwbedrijf gekomen wat KOERS heeft overgenomen. Mijn vader was timmerman geweest en mijn opa calculator; het zit misschien wel in de genen!

Een vrouw in de bouwwereld, was dat wennen?

Nee! Ik heb altijd in een vrouwenwereld gezeten, wat niet altijd even prettig werkte. Deze mannenwereld vind ik juist fijn; m'n collega's zijn zo nuchter en ze kijken op een andere manier naar dingen. Ze werken praktisch en de communicatie gaat goed. Het helpt misschien ook dat ik met mijn roze bouwschoenen en roze bouwhelm de bouw op kom, waardoor ik het ijs een beetje kan breken.

Hoe ben je aan al die kennis over veiligheid gekomen?

Het begon toen ik startte bij mijn vorige werkgever, het bedrijf wat KOERS later heeft overgenomen. Hier deed ik projectondersteuning en administratieve werkzaamheden. Ik ben vervolgens echt in het veiligheidsvak gerold: zij hadden namelijk moeite met certificeringen van de grond te krijgen, waar ik vervolgens voor heb mogen zorgen. Ik ben me toen steeds meer in dit vak gaan verdiepen.

Na de overname door KOERS in 2016 kreeg ik de kans om mij verder te ontwikkelen en heb ik de opleiding Middelbaar Veiligheidskundige (MVK) mogen volgen. Dat is het fijne aan deze organisatie; als je hier binnenkomt als timmerman en je hebt de ambitie om uitvoerder of projectleider te worden, dan wordt er een weg uitgestippeld die je kunt bewandelen.

Wat vind je nog meer fijn aan werken bij KOERS?

Naast de kans die je krijgt om je te ontwikkelen, ben ik heel blij met de vrijheid in hoe je je werk invult. Ook onderling gaat het goed; we werken fijn samen en gebruiken hier elkaars kwaliteiten. Daarnaast hebben we veel variëteit aan type werkzaamheden en soorten projecten, wat het voor iedereen uitdagend maakt.

Na de overname door KOERS ging er een wereld voor me open. Goede systemen en genoeg kansen die voor je liggen. Dat is ook de kracht van KOERS om mensen te behouden: potentie zien en ontwikkeling aanbieden. Het is een groeiend familiebedrijf, maar dan op grotere schaal, waardoor je ook de voordelen hebt van de digitaliseringen en het werkgemak.

Wat denk je dat de kracht is van KOERS naar haar klanten?

De flexibiliteit en snelheid waarmee we klaarstaan voor klanten en het meedenken bij projecten. Het is bij ons niet alleen maken. We werken allround, als een echte bouwpartner. Of het nou vastgoedbeheerders zijn of particulieren; het project heeft voor iedereen waarde en daar moeten wij de juiste partner voor zijn.

Waar ben jij het meest trots op in je werk?

Ik ben trots op de stijgende lijn van betrokkenheid binnen het bedrijf. En dan met name het stukje bewustzijn over veiligheid. Ik ben bijvoorbeeld betrokken geweest bij de inrichting en implementatie van de KOERS veiligheidsapp, wat de organisatie helpt om veilige en onveilige situaties in kaart te brengen en m’n collega’s het makkelijker maakt om deze te melden. Een project wat sinds begin dit jaar is afgerond en waar ik erg trots op ben!


Wil jij net als Bianca een belangrijk onderdeel worden van onze organisatie? Bekijk dan onze vacatures via onderstaande button!

Naar boven