KOERS maakt het verschil

Uitvoerder Leo: "het allerleukste is toch wel het creëren van een geheel met z’n allen"

Uitvoerder Leo werkt al 41 jaar binnen dezelfde firma en sinds 2014 onder de vlag van KOERS in Leiden. Met zijn 57 jaar heeft hij in zijn carrière verschillende projecten mogen leiden en op verschillen plekken gezeten. Uiteindelijk blijft Leo het meeste plezier halen uit zijn functie als uitvoerder in en bouwt hij samen met zijn team aan prachtige gebouwen.

Leo, kan je wat vertellen over jouw bouwcarrière?

"Ik ben alweer 41 jaar geleden begonnen bij de firma Paardekooper. Na nog een overname is de firma uiteindelijk overgenomen door KOERS, in 2014. In principe zit ik dus al 41 jaar in de firma, en sinds 2014 als onderdeel van KOERS."

"Al vrij jong ben ik begonnen als uitvoerder, namelijk op m’n 22ste. In die tijd was er namelijk een crisis, waardoor er niemand overbleef in het bedrijf. Samen met de eigenaar moest ik toen het bedrijf opnieuw opbouwen. Elk jaar hebben we het bedrijf een stukje verder uitgebreid en mijn rol als uitvoerder hield ik."

"Naast mijn werk als uitvoerder ben ik ook acht jaar lang bedrijfsleider geweest. Hier kwam veel kantoorwerk bij kijken. Toen er zo gigantisch veel werk kwam en we uitvoerders te kort kwamen, ben ik weer aan de slag gegaan als uitvoerder. Een goede keuze, want dit werk past gewoon bij mij."

Wat vind je het leukste aan je werk ?

"Het plannen en organiseren van een project vind ik heel leuk. Maar het allerleukste van mijn werk is toch wel het creëren van een geheel met z’n allen. Samen met alle betrokken partijen één eindproduct maken. Of het nou een huis is of een verbouwing."

Was het wennen om onderdeel te worden van KOERS?

"Sommigen vonden het spannend, maar ik stond eigenlijk wel open voor deze uitdaging. Ik vond het leuk! Opeens waren we onderdeel van een groter bedrijf, met bijvoorbeeld een HR afdeling en een KAM coördinator. We kwamen daarnaast in een andere markt terecht, meer gericht op vastgoedonderhoud. Ik heb toen een tijdje op het hoofdkantoor gezeten, wat ook erg mooi was om mee te maken."

"Het teamgevoel bleef wel hetzelfde. We werken goed zelfstandig als vestiging en zijn echt ons vertrouwde clubje gebleven."

Een leuke club?

"Ja, we hebben echt een leuke groep aan collega’s. Dat maakt het ook uniek bij ons, iedereen kan goed met elkaar omgaan. Het maakt me niet uit wie ik op welk project krijg, met iedereen is het gezellig en werkt het goed."

"Ook na werk doen we vaak leuke dingen. Het Sinterklaasfeest is er bijvoorbeeld een waar we altijd naar uit kijken. Op een hilarische manier vieren we dat, natuurlijk ook met cadeaus. Daarnaast organiseren we ook BBQ’s in de zomer, of eten we soms een pizzaatje met z’n allen."

We zijn geen eenlingen in dit beroep, we moeten met z’n allen bouwen.
Leo

Hoe is het voor nieuwe mensen die bij jullie komen werken?

"Elk nieuw lid wordt goed opgenomen. We hebben ook een app groep waar je in welkom wordt geheten. Mensen blijven vaak lang bij ons werken; er is weinig verloop. Veel mensen zitten er al 25 jaar of langer, en de jonge jongens blijven ook hangen. Dat is niet zonder reden."

Waar moet je als nieuwe werknemer aan voldoen om goed in jullie team te passen?

"Je moet een teamspeler zijn. Normaal communiceren onderling. Vragen stellen en naar elkaar luisteren. Overleggen is ontzettend belangrijk. Waarom gaan er dingen fout? Omdat er niet gecommuniceerd wordt. We zijn geen eenlingen in dit beroep, we moeten met z’n allen bouwen."

Terugkijkend op jouw tijd bij KOERS, wat was het leukste?

"De periode dat ik op het hoofdkantoor in Barendrecht zat was heel leuk. Het was wel een hele intense tijd, want we hadden een grote klus met een advocatenkantoor die we gingen verbouwen. Een flinke uitdaging, maar het was geweldig om mee te maken; hoe groter, hoe mooier. Ik heb in deze tijd allerlei nieuwe inzichten gekregen over hoe ik moest werken. En al die ervaringen en lessen nam ik weer mee naar volgende projecten. Maar hoe groot een project ook is, het belangrijkste is met wie je werkt. Dat maakt de klus."Wil je net als Leo onderdeel worden van de KOERS familie? Bekijk dan onze vacatures en voeg je bij het team!

Naar boven