KOERS maakt het verschil

In gesprek met Uitvoerder Richard

Richard is al jaren lid van de KOERS familie en is als Uitvoerder betrokken bij verschillende projecten. Binnen zijn functie is hij echt de spin in het web; het project moet vlot verlopen en als er problemen zijn, kan hij met zijn kennis helpen. In het interview met Richard vertelt hij meer over zijn werk bij KOERS.

Kan je wat meer vertellen over jouw carrière bij KOERS?

"Ik ben bij KOERS binnengekomen als een ventje van vijftien jaar binnen de functie leerling timmerman. Ik had echt ambitie om te timmeren, dat vond ik zo tof. De jaren hierna heb ik het hele traject doorlopen: meewerkend voorman, voorman en vervolgens uitvoerder. Een lange tijd heb ik ook een projectleider functie bekleed als het gaat om schadewerk. Ik was al vrij jong toen ik in een leidinggevende rol kwam, wat ook lastig kon zijn. Eerst was ik one of the guys, en toen moest ik ze opeens leiding geven. Dat was even aanvoelen, maar uiteindelijk ben ik goed in die rol gegroeid."

"Vandaag de dag zit ik in een projecten team en dan word ik op grotere klussen gezet, die ik als Uitvoerder behandel. Een functie waarbij ik de kennis van alle voorgaande jaren kan inzetten."

Hoe zou jij je functie als Uitvoerder omschrijven?

"Deze functie heeft echt een menselijke kant, het is belangrijk dat ik met iedereen binnen elke functie om kan gaan. We moeten dezelfde taal spreken. Dit maakt het wel echt tot een sociale functie. Het uitvoerende werk doe ik niet meer, maar omdat ik het leid moet ik wel tot de kennis erover beschikken."

"Wat belangrijk is, is dat ik de kwaliteit bewaak. Het plan dat door KOERS wordt aangeboden, moet gehaald worden. Qua werkzaamheden ben ik o.a. verantwoordelijk voor het bestellen van de materialen voor de onderdelen die in de planning staan. Ik hou daarnaast contact met de gemeente, de leveranciers, de opdrachtgevers en alle andere betrokkenen. Mijn taak is ervoor zorgen dat er geen opstoppingen ontstaan; dat logistiek gezien alles zo vloeiend mogelijk loopt. Ook wanneer - bijvoorbeeld door weersomstandigheden - de planning in gevaar komt. Dan kijk ik mee met de voorman en de projectleider om de nodige aanpassingen te doen."

"Daarnaast ga ik einde van het jaar een opleiding werkvoorbereiding doen. Werk wat ik in grote lijnen al doe, maar hierdoor kan ik extra leren. Dit ga ik in combinatie met m'n werk doen en wordt geregeld vanuit KOERS om me verder te kunnen ontwikkelen."

Mis je het klussen niet?

"De kennis zit er nog, dus ik gebruik het voor dingen die ik leuk vind in mijn eigen tijd. Vrienden helpen of een tuinhuisje bouwen. Maar op werk mis ik het niet; het is namelijk niet te combineren met de rol die ik nu heb. Nu kan ik me juist goed focussen op het werk van een Uitvoerder. Ik haal er ook voldoening uit om de kennis die ik heb aan mensen door te geven, mensen waar ik weer andere, kantoor gerelateerde dingen van kan leren."

Hoe ziet jouw team eruit?

"Ik stuur alle timmerlieden, slopers, opruimers, elektriciens en loodgieters aan. Als er problemen zijn, dan denk ik mee. Daarnaast heb ik contact met de projectleider en de opdrachtgever. Ik ben de spin in het web en ik spreek de taal van de bouw, dus ze komen snel bij mij terecht. Toegankelijkheid is daarom binnen mijn functie erg belangrijk."

"Wat belangrijk is, is dat ik de kwaliteit bewaak. Het plan dat door KOERS wordt aangeboden, moet gehaald worden"
Richard

Hoe ervaar jij werken bij KOERS?

"Werken bij KOERS geeft veel mogelijkheden; als je inzet goed is en de drive er is, dan krijg je wat je geeft. Ik voel dan ook altijd de waardering voor mijn inzet. Ik zie ons als team echt groeien en ik draai al zolang mee dat ik me hier echt thuis voel.

"De band met iedereen is ook goed. Ik ben bijna altijd op locatie, maar als ik dan weer op het hoofdkantoor kom is het altijd gezellig."

Wat is het leukste aan jouw werk?

"Voor mij is dat het oplossen van problemen, daar haal ik echt voldoening uit. Soms komen er dingen op het pad tijdens een project, waar we met het team een oplossing voor vinden. Door te multitasken en te helpen waar nodig, blijf het vlot lopen."

"Als ik dan bijvoorbeeld meerdere kleine klussen heb, kom ik waar ik nodig ben. Als ik m'n kunstje heb gedaan op de ene locatie, hop ik weer naar het volgende adres. Ik stuur aan zodat zij zelf verder kunnen."


Wil jij net als Richard jouw kennis inzetten voor het succesvol laten verlopen van bouwprojecten? Bekijk onze vacaturepagina via onderstaande button en word lid van de KOERS familie!

Naar boven