KOERS maakt het verschil

Timmerman Gerard: "Overal heb ik een steentje aan bij mogen dragen"

In 1977 begon Gerard aan zijn carrière als timmerman, als zeventienjarige. Een lange tijd geleden, want nog maar even en dan gaat Gerard genieten van zijn pensioen. Voordat het zo ver is bezoeken we hem in Gouda, waar hij dagelijks in het ziekenhuis aan het klussen is, en praat hij met ons over zijn jaren bij KOERS.

Gerard, kan je wat vertellen over het verloop van je carrière als timmerman?

"Ik was op mijn zeventiende klaar met de technische school, waar ik de houtafdeling heb gevolgd. Tegenwoordig heb je allemaal vervolgopleidingen, maar ik heb het na mijn opleiding echt in de praktijk geleerd. Ik startte bij een bedrijf waar zowel mijn vader als mijn oom uitvoerder waren."

"Zes jaar geleden is dat bedrijf overgenomen door KOERS en tegelijkertijd begon het project in het ziekenhuis van Gouda. Sindsdien werk ik voor 80 à 90 procent van de tijd hier, ook al zes jaar dus."

Hoe bevalt het om al zes jaar in het ziekenhuis te werken?

"Het bevalt goed. Alles hier is goed geregeld, er is meer rust en we werken veel binnen. Heel anders dan bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten, waarbij je veel buiten bent en moet sjouwen."

"Het werk is ook heel afwisselend, of ik nou in het ziekenhuis werk of bij andere klussen. We doen in het ziekenhuis bijvoorbeeld meerdere projecten, die constant veranderen. Geen dag is hetzelfde. Nu gaan we bijvoorbeeld de toiletgroepen vernieuwen en hierna zal dat weer wat anders zijn. Meerdere kleine klussen dus, om het ziekenhuis netjes te houden."

Hoe heb jij de overgang naar werken bij KOERS ervaren?

"Ik werk nog altijd met hetzelfde clubje waar ik altijd mee heb gewerkt. Maar wat wel is veranderd is dat ik een auto heb, meer gereedschap en kleding. Alles is beter geregeld bij KOERS. Hier werken we bijvoorbeeld met een puntensysteem, waarmee je elk jaar zoveel kleding kan kopen als je wilt. Ook digitaal is het goed geregeld, zo zijn er bijvoorbeeld veiligheidapps. Maar daar ben ik een kneus in hoor."

Wat zijn mooie herinneringen aan je werk?

"Jaren geleden heb ik in het buitenland mogen werken, dat was echt mooi. Samen met een collega ging ik de hele wereld over om ambassades te verbouwen. Pakistan, Litouwen, Ierland, België... Dat zijn nog eens klussen."

"Ook als ik door Gouda rijd zie ik allerlei dingen die ik heb gemaakt. Dan zeg ik bijvoorbeeld tegen een collega: "Zie je die deur boven dat trappenhuis in dat flat? Die heb ik opgehangen". Ik heb overal in Gouda, in elke straat, wel een klus gedaan. Ook scholen, villa's en penthouses, waarin je echte mooie dingen bouwt. Overal heb ik een steentje aan bij mogen dragen."

En nu bijna met pensioen! Hoe voelt dat?

"Ja, lekker! Ik heb er wel zin in. Ik heb net vier weken vakantie gehad en dat beviel me best. Zo kon ik het een beetje afbouwen. Dat deed ik al door vier dagen te gaan werken de afgelopen jaren, zodat ik op de vrijdagen vrij was. Dat zijn seniorendagen die je krijgt in de bouw."


Wij wensen Gerard een geweldig pensioen en danken hem voor zijn inzet bij KOERS. Wil je net als Gerard werken als timmerman? Bekijk dan onze vacatures en voeg je bij het team!

Naar boven