KOERS maakt het verschil

De Kapel in Rotterdam-West in de steigers

Het belooft een prachtig pand te worden, waarin een oud meisjeslyceum wordt omgetoverd tot vier ruime en indrukwekkende loftwoningen, naar ontwerp van FOAM Architecten. Na een geslaagde kopersdag zijn de verbouwingen in volle gang.

Monumentale transformatie

Momenteel wordt er gewerkt aan de dragers van het gebouw. Deze stalen constructie ondersteunt de woningen zodat het gewicht kan worden gedragen. Tijdens het werken aan deze veranderingen, is het belangrijk dat monumentale elementen behouden blijven.

Zo worden er geen nieuwe stenen gebruikt voor de wanden, waardoor de muren van het pand dezelfde authentieke uitstraling van de kapel houden. Ook de glas-in-loodramen zijn onveranderd, wat een prachtig effect geeft in de slaapkamers.

Daarnaast blijven de vormen van het plafond zoals die er al jaren zijn, in precies dezelfde kleuren. Oude lampen worden teruggeplaatst en de ruimte blijft geheel open, waardoor de slaapkamer, keuken en woonkamer allemaal in één ruimte zijn.

De nieuwe woningen

De kapel, die er al staat sinds de dertiger jaren van de vorige eeuw, bestond uit verschillende delen met ieder een eigen functie. Om de geschiedenis levend te houden, zijn de verschillende woningen vernoemd naar deze delen. Zo heb je Het Podium, De Aula, Het Altaar en Het Koor.

Een van de unieke kenmerken van de woningen zijn de slaapkamers, die op vier stalen poten komen te staan, direct boven het woongedeelte. Op die manier wordt er op een unieke en efficiënte wijze gebruik gemaakt van de hoge plafonds, die maar liefst 5 tot 12 meter kunnen reiken.

Vorig jaar hebben ze al even een kijkje kunnen nemen tijdens de kopersdag. Nu is het vooral wachten tot eind 2022, wanneer de woningen worden opgeleverd.

Ontwerp door FOAM Architecten
Ontwerp door FOAM Architecten
Ontwerp door FOAM Architecten
Ontwerp door FOAM Architecten
Naar boven