KOERS maakt het verschil

KOERS staat 24/7 klaar voor Bibliotheek Rotterdam

Stichting Bibliotheek Rotterdam sloot recent een SLA/onderhoudscontract af met KOERS voor het correctief en preventief onderhoud. Een logische stap, aangezien de bibliotheek met haar 20 vestigingen en bijna 2,5 miljoen bezoekers per jaar een publiektrekker van jewelste is. Dat heeft dus ook zijn weerslag op het gebouwonderhoud. Tomas Bom, als projectleider vanuit KOERS betrokken bij de overeenkomst, licht een en ander toe.

KOERS Bibliotheek Rotterdam gebouwonderhoud vastgoed Hoogstraat Binnenrotte

Net als bij de meeste andere bibliotheken is de focus van de Rotterdamse bibliotheek in de afgelopen jaren steeds meer verschoven van collectie naar connectie. Daar horen ruime openingstijden bij, zowel op werkdagen als in het weekend. Tomas Bom: “Dat zorgt er dus voor dat gebouwen intensiever worden gebruikt, wat weer gevolgen heeft voor het onderhoud. En ook voor storingen die 24/7 gemeld en opgevolgd moeten worden.”

Transparant en betrouwbaar

Vanuit de bibliotheek was er daarom behoefte om het preventief en correctief onderhoud bij één partij onder te brengen. Een multidisciplinaire onderhoudspartij die, in aanvulling op het dagelijks onderhoud van de eigen afdeling Onderhoud en Beheer, deze zou kunnen ontlasten bij storingen en kleine projecten. Met duidelijkheid en transparantie over de kosten. En zekerheid en betrouwbaarheid over de opvolging van storingsmeldingen. Tomas Bom: “Aangezien wij in 2019 een flinke verbouwing hebben uitgevoerd in de hoofdvestiging van de bibliotheek aan de Hoogstraat in Rotterdam, kwamen wij hiervoor in beeld. Want de bibliotheek was erg te spreken over de manier waarop wij deze verbouwing hebben aangepakt. Waarbij we zoveel mogelijk rekening hielden met de publieksfunctie van de bibliotheek en overlast tot een minimum beperkten. Bijvoorbeeld door ’s ochtends tussen 7.30 en 10.00 uur zoveel mogelijk te doen, dus nog voordat de bibliotheek haar deuren opende voor het publiek.”

Efficiënte opvolging

Het zwaartepunt van de werkzaamheden die KOERS bij de bibliotheek gaat uitvoeren, ligt vooral op bouwkundig gebied. Maar kunnen ook loodgieterswerkzaamheden betreffen of werkzaamheden op het gebied van glas- of ruitschade. Tomas Bom: “Omdat de bibliotheek en haar vestigingen ruime openingstijden hebben, dus ook buiten kantooruren en in het weekend, was er ook een sterke behoefte aan een 24/7 dienstverlening. Dus met een snelle opvolging en het liefst met een oplossing van de gemelde storing. Of in elk geval een zodanig herstel dat er sprake is van een veilige omgeving en een werkbare situatie.” KOERS heeft voor de efficiënte opvolging van deze storingen de beschikking over een eigen klanten contact centrum en een eigen montageteam dat woorden omzet in daden. Ook dat laatste is voor een Rotterdamse instelling natuurlijk een belangrijk gegeven.

Meer weten?

Bent u als gebouweigenaar, -beheerder of gebruiker geïnteresseerd in de wijze waarop KOERS vastgoedonderhoud aanpakt? Neem dan contact op met Roland van der Hoek commercieel manager bij KOERS. U kunt hem bereiken op: 088 0990220 of 06 51517087. Mailen kan ook: rolandvanderhoek@koers.com.

Gerelateerd
Meer weten?

Roland van der Hoek

commercieel manager
088 09 90 220 info@koers.com
Naar boven