KOERS maakt het verschil

Franciscus ziekenhuis Rotterdam, een hele operatie

In een medische omgeving verbouwen is een operatie die bijna net zulke hoge eisen aan het proces stelt als medisch handelen in zo'n omgeving. Kennis van de werkomgeving en ervaring zijn dus een eerste vereiste. Zo blijkt uit de recente realisatie van Skillslab 2 en een aantal kantoren in het Franciscus Gasthuis in Rotterdam door KOERS. Uitdagingen te over.

Franciscus Ziekenhuis Rotterdam | KOERS

In het algemeen geldt natuurlijk dat je in een ziekenhuisomgeving uiterst zorgvuldig moet werken, zeker als, zoals in dit geval, de werkprocessen tijdens de bouw gewoon doorgang moeten vinden. Dat stelt hoge eisen aan de wijze waarop je de routing en opslag van bouwmaterialen inricht. Maar ook aan de hygiëne.

Werken met onderdruk

Projectleider Arjan Pfaff van KOERS: “We hebben voortdurend met onderdruk gewerkt, zodat er geen stof werd verspreid vanaf de werklocatie. Daarnaast moet je er natuurlijk voor zorgen dat er geen bouwmaterialen en gereedschappen blijven liggen. Je moet zeer zorgvuldig werken, met respect voor de omgeving, de medewerkers, de patiënten en de bezoekers. De medische processen hebben altijd voorrang. Je bouwproces is daar ondergeschikt aan. Overlast mag er dus gewoon niet zijn. Bij dit project hebben we er daarom voor gekozen om 's nachts bouwmateriaal aan- en afval af te voeren."

Je moet zeer zorgvuldig werken, met respect voor de omgeving, de medewerkers, de patiënten en de bezoekers.

Opdrachtgever: Franciscus Gasthuis & Vlietland, Vastgoed&Huisvesting
Architect: Franciscus Gasthuis & Vlietland, Vastgoed&Huisvesting
Omvang: 300 m2 BVO
Locatie: Kleiweg 500, Rotterdam

Gerelateerd
Naar boven