KOERS maakt het verschil

Modern woongenot in oude stal Leiden

Hoe tover je een bestaande boerderij met oude stallen om in een geriefelijke woning met een moderne uitstraling? KOERS pakte aan de Leidse Vlietweg de uitdaging op en transformeerde de oude stal tot een sfeervolle, comfortabele woning.

Woonboerderij Leiden | KOERS

Dat vergt vooral creativiteit en improvisatievermogen, aldus projectleider Tom Onderwater van KOERS. Grootse uitdaging bij een klus als deze is de vraag wat je aantreft als je aan het slopen gaat. Want bouwtekeningen zijn er niet. Wat zit er onder de bestaande constructie? En wat doe je er vervolgens mee zonder dat de kosten uit de hand lopen?

Afpellen

Tom Onderwater: "Het is een kwestie van laag voor laag afpellen en dan maar zien. Toen bij deze oude boerderij in Leiden de vloer eruit ging, zaten we meteen in de blubber. Daar moet je een oplossing voor verzinnen. Dat hebben we opgelost met slimme drainage. We hebben vervolgens de bestaande vloeren gerestaureerd en de oude stal compleet geïsoleerd en getransformeerd tot een comfortabele woning met een moderne uitstraling. Ook hebben we een nieuwe elektrische installatie aangelegd ter voorbereiding voor een warmtepomp."

Wat tref je aan als je aan het slopen gaat? En: hoe pak je het vervolgens aan?

Opdrachtgever: particulier
Architect:
Omvang: 300 m2
Locatie: Vlietweg, Leiden

Gerelateerd
Naar boven