KOERS maakt het verschil

Skaeve Huse: Rare huizen voor aparte bewoners

Skaeve Huse worden ze in Denemarken genoemd: rare huizen. Deze opvallende tiny houses zijn niet bedoeld voor hippe, eigentijdse, trendsettende jongeren. Maar voor bewoners die in de normale maatschappij voor (te)veel overlast zorgen. En vaak een achtergrond hebben in verslaving en dakloosheid.

De 12 Skaeve Huse op bedrijventerrein Croy in Eindhoven werden in opdracht van Woningcorporatie Trudo gebouwd door KOERS Eindhoven. Bas Jansen, teamleider KOERS Eindhoven: “Het lijken zo op het eerste gezicht een soort vakantiehuisjes. Eenvoudig ingericht met een woonkamer, open keuken, een toilet/badkamer en een berging.” Hier vinden mensen die in een gewone woonwijk niet te handhaven zijn, een plek om te wonen en tot rust te komen.

Waarom KOERS?

De 12 woningen werden door KOERS Eindhoven in bouwteamverband uitontwikkeld en gebouwd. Bas Jansen: “Het is houtskeletbouw met stalen gevelbekleding en stalen dak. Wat je noemt: hufterproof. Maar door het kleurgebruik ziet het er vrolijk uit. Wij hebben geprobeerd er iets moois van te maken.”

Gerelateerd
Naar boven