KOERS maakt het verschil

Verbouwing Lucas Onderwijs Den Haag

Een school verbouwen is altijd een uitdaging, want er geldt nog meer dan bij andere projecten: tijdens de verbouwing gaan de dagelijkse activiteiten gewoon door. Dus moet de verbouwing of heel slim worden aangepakt, of op een moment gebeuren dat de overlast minimaal is. KOERS weet daar alles van.

Koers Onderhoud Lucas Onderwijs Statenkwartier

Bij het Lucas Onderwijs in het Haagse Statenkwartier was er sprake van een combinatie van beide, aldus projectleider Tom Onderwater van KOERS die de verbouwing uitvoerde. "Wij hebben de 16 lokalen gedurende het regulier schooljaar in fases aangepakt. Dat wil zeggen: per twee lokalen, terwijl de andere veertien in gebruik bleven."

Uitloop uitgesloten

Daarnaast werden door KOERS ook de verkeersruimtes onder handen genomen. Dit gebeurde tijdens de schoolvakanties, zodat de overlast minimaal was. Tom Onderwater: "Wat betreft dat werken in vakanties: een goeie voorbereiding is daarbij cruciaal. Je team moet er klaar voor zijn, omdat er een duidelijk bepaalde periode gebouwd kan worden. Uitloop is niet mogelijk, want de school gaat weer open na de vakantie."

Tijdens de zomervakantie in 2019 werd onder andere de interne verbouwing van Basisschool Statenkwartier in Den-Haag uitgevoerd.
Tijdens de zomervakantie in 2019 werd onder andere de interne verbouwing van Basisschool Statenkwartier in Den-Haag uitgevoerd.
"Wat betreft werken in schoolvakanties is een goeie voorbereiding cruciaal."

In de tevredenheidsverklaring wordt Koers Groep namens Projectleider Beheer en Onderhoud G.J. Bouts bestempeld als een betrouwbaar partner die goed aansluit bij de bedrijfscultuur van Lucas Onderwijs.

'Het preventief, correctief en curatief onderhoud en de projecten worden naar volle tevredenheid uitgevoerd'.

Zowel de geleverde kwaliteit, de vakbekwaamheid, het naleven van planningsafspraken, de financiële afwikkeling en de wijze waarop de werkzaamheden worden georganiseerd ervaart opdrachtgever Lucas Onderwijs als zeer positief.

Lees meer over onze innovatieve service- en onderhoudsorganisatie.


Opdrachtgever: Lucas Onderwijs
Architect: Loes Kellendonk Architectuur
Omvang: 1800 m2
Locatie: Van Beverningkstraat 29, Den Haag

Naar boven