KOERS maakt het verschil

“Ga tegen de trend in, wij zijn namelijk de nieuwe generatie makers.”

Wie Arjan Pfaff, teammanager van KOERS Gouda, stil wil krijgen moet van goede huize komen. Toch lukt het aan het einde van dit interview met de volgende vraag: “Wat is in één zin de verantwoordelijkheid van teammanager?” Arjan herhaalt de vraag, waarna het even stilvalt. Dan komt er gelukkig toch een antwoord: “Als teammanager ben ik er, samen met het team, verantwoordelijk voor dat we gemotiveerd en met veel plezier uitdagende projecten veilig en gezond afronden. En dat uiteraard met een bepaalde winst.”

KOERS waddinxveen
“Het belangrijkste vind ik dat er een uitdaging in een project zit.”

Uitdagende projecten

Toen KOERS in 2016 bouwbedrijf De Wilde overnam werd Arjan aan het team van KOERS toegevoegd als teammanager van de projectenafdeling KOERS Gouda. Arjan: “Projecten vanaf 20k tot een paar miljoen. Het belangrijkste vind ik dat projecten een duidelijke kop en staart hebben. En er moet uitdaging in zitten. Neem bijvoorbeeld het verbouwen van een Intensive Care kamer in een ziekenhuis. Bouwtechnisch een leuke uitdaging, maar ook door alles eromheen was dit een mooi project. Zo’n ziekenhuis gaat niet even dicht. Daar komt veel bij kijken.”

“Wat je ook doet, denk er zelf over na, maak het verschil en adviseer de klant.”

Dit is slechts één voorbeeld dat Arjan Pfaff geeft. Al snel blijkt dat hij zich graag vastbijt in dit soort uitdagende projecten. “Ik vind het ook mijn taak dat we leuk werk uitvoeren. En of het nu gaat om een timmerman of een werkvoorbereider: ik wil dat ze zelf goed nadenken over een project. Kijk er eens op een andere manier naar en kom met een vernieuwende oplossing, een duurzame oplossing of simpelweg de beste oplossing. Ga tegen de trend in, wij zijn namelijk de nieuwe generatie makers. Wat je ook doet, denk er zelf over na, maak het verschil en adviseer de klant.”

“Je moet de klant helpen en laten zien wat er nu allemaal mogelijk is. Dan ben je echt goed bezig.”

Motiveren en ondersteunen

Het is te merken dat Arjan nu echt op dreef is. “Het vraag-en-doe-principe is bij mij echt uit den boze”, benadrukt hij, “daar heb je niks aan. Je moet de klant helpen en laten zien wat er nu allemaal mogelijk is. Dan ben je echt goed bezig. En wat ik als teammanager tijdens een project doe? Het liefst zo min mogelijk.”, zegt Arjan met een uitgestreken, maar vrolijk gezicht. “Ik ben alleen de paraplu die boven het team hangt. Ik bewaar het overzicht en zorg dat iedereen zijn werk kan doen. Daar motiveer ik iedereen in en ondersteun waar nodig. Maar let wel, ik sta naast mijn collega’s als het goed én als het fout gaat. Dat is ook de reden waarom ik zelf graag ook nog enkele projecten leid; zodat ik zelf ook feeling houd met het werk. Als het dan toch onverhoopt een keertje fout gaat, dan bespreken we dat als team met de klant, waarbij we de oplossing natuurlijk al klaar hebben liggen.”

“Ik geef mijn team graag de vrijheid om zelf na te denken.”

Arjan sluit vervolgens af met de woorden: “Ik geef mijn team graag de vrijheid om zelf na te denken, veel eigen verantwoordelijkheid te nemen en mooie projecten uit te voeren. Wat te denken van het project Vliegkamp Valkenburg bij Katwijk voor het Rijksvastgoedbedrijf, waarbij wij zoveel mogelijk gebruik hebben gemaakt van circulair bouwmateriaal. Dat is toch schitterend werk!”

Team KOERS Waddinxveen: "Altijd tijd voor koffie met een lach."
Team KOERS Waddinxveen: "Altijd tijd voor koffie met een lach."
Werken bij KOERS
Werken bij
Werken bij KOERS
Franciscus ziekenhuis Rotterdam, een hele operatie
Referentie
Franciscus ziekenhuis Rotterdam, een hele operatie
Renovatie voormalige citrusveiling Rotterdam
Referentie
Renovatie voormalige citrusveiling Rotterdam
Naar boven