KOERS maakt het verschil

Timmerman Rob: "Nooit een saaie dag bij KOERS"

Rob werkt al sinds 2015 als timmerman bij KOERS in Amsterdam. Iets dat hij nog altijd met veel liefde doet. Ter ere van 50 jaar KOERS zijn we met hem in gesprek gegaan over zijn werk. Waar haalt hij zijn vreugde uit? Hoe ervaart hij werken bij KOERS? Lees het in onderstaand interview.

Hoe ben je bij KOERS terecht gekomen?

"Ik ben begonnen op de lagere technische school (lts) en zo timmerman geworden. Vanuit school ben ik gelijk bij het bedrijf begonnen dat KOERS later heeft overgenomen. Twaalf jaar lang heb ik in de werkplaats gewerkt, waarin ik alles heb leren maken: deuren, kozijnen, ramen, noem maar op. Vervolgens ging ik over op de burgerbouw, waarbij je voor particulieren werkt. Denk hierbij aan werkzaamheden als tegelen, bestrating, stucen, invalide aanpassingen; alles kwam aan bod."

"Dat ik zoveel verschillende dingen heb gedaan binnen mijn werk is belangrijk. Als timmerman moet je namelijk alles kunnen. Wij moeten bijvoorbeeld een tegelzetter of een stucador aan kunnen sturen en weten waar het over gaat."

"Toen KOERS het bedrijf overnam waar ik werkte, kwam er een omslag qua werkzaamheden. Zo gingen we voornamelijk aan kantoren werken, wat eigenlijk een soort nieuwbouw is. Dit betekent dat alles uit een gebouw gehaald wordt en er volledig nieuwe kantoorruimtes in worden gebouwd."

Wat vind je het leukste om te doen?

"Timmerwerk. Gewoon timmeren. Bijvoorbeeld balken eruit halen en opnieuw erin leggen, zoals bij het project waar we nu zijn in Amsterdam. Het Orlyplein vond ik ook erg leuk om te doen. Daarbij moesten we de hele voorkant eruit halen en opnieuw erin zetten, de kozijnen plaatsen, aftimmeren aan de binnenkant, etc. Dat soort werkzaamheden liggen mij het beste. Ik ben ook dyslectisch, dus ik ben niet iemand die op kantoor moet zitten, daar ligt mijn kracht niet."

Hoe is het op werk met collega's onderling?

"Ik vind het erg leuk met de collega's onderling. We werken vaak in vaste duo's op projecten en het is vreselijk gezellig. Laatst zijn we bijvoorbeeld met z'n allen gaan icekarten. Of regelmatig organiseert Hans, de vestigingsmanager van Amsterdam, leuke BBQ's. Zo leer je je collega's toch op een andere manier kennen."

Wat denk jij dat de kracht van KOERS is?

"Ik denk dat de kracht van KOERS ligt bij het tevreden houden van de klanten. Wij verkopen bijvoorbeeld geen nee. Het wordt gewoon opgelost. We denken altijd mee en ontzorgen de mensen. Ons doel is ook dat klanten achteraf zeggen dat ze zo min mogelijk last van onze werkzaamheden hebben gehad. Dat is iets waar ik zelf ook veel waarde aan hecht."

"Ik heb nog nooit een dag gehad dat ik niet heb gelachen."
Rob

Hoe omschrijf je werken bij KOERS voor nieuwe werknemers?

"Je moet het even de tijd geven om de mensen te leren kennen, maar we nemen je gewoon op in de groep. Het is ook nooit een saaie dag: we lopen altijd wel te dollen met elkaar en gek te doen. Daar haal ik de vreugde van het werk uit. Ik heb nog nooit een dag gehad dat ik niet heb gelachen. Het maakt ook niet uit tegen wie we dollen, we zijn allemaal gelijk."

"Maar, we werken allemaal heel hard. Daarnaast ligt het verantwoordelijkheidsgevoel hoog. Als iets fout gaat en het is op mijn klus, dan zorg ik dat het wordt opgelost."

Waar hoop je dat KOERS over 50 jaar is?

"Voor KOERS hoop ik dat ze nog steeds aan het groeien zijn. Ik hoop dat ze veel klanten erbij krijgen, dat alle filialen dezelfde richting op werken, dat we goed werk blijven afleveren en dat KOERS naar de buitenwereld uitstraalt wat we daadwerkelijk in huis hebben."


Wil jij net als Rob timmeren in Amsterdam? Klik dan op onderstaande button voor onze vacatures!

Naar boven