KOERS maakt het verschil

KOERS slaat eerste paal tijdelijke woningen Pagelaan Utrecht

Op woensdag 21 februari is door KOERS de eerste paal geslagen voor de bouw van 280 tijdelijke woningen aan de Pagelaan te Utrecht. Voor dit project van zogenaamde Fairland Studios gaat KOERS de komende maand de rest van de heipalen slaan en de funderingen aanleggen, waarna de woningen geplaatst kunnen worden. Het geheel wordt naar verwachting afgerond in augustus 2024.

Deze ontwikkeling van Van Adrighem, Leyten, Inspire en Janssen de Jong Projectontwikkeling aan de rand van Hoograven-Zuid, bestaat uit 280 woningen die hier voor een periode van maximaal tien jaar worden geplaatst. Het project bestaat voor het grootste deel uit zelfstandige studio’s van circa 27 m² met eigen keuken en badkamer.

Met dit project worden 280 sociale huurwoningen toegevoegd aan de woningvoorraad van Utrecht. De woningen zijn bedoeld voor starters en studenten. Een deel van de woningen gaat naar jongvolwassenen met een kwetsbare achtergrond en jongvolwassen statushouders die klaar zijn om de stap naar zelfstandig wonen te zetten. Kortom, groepen voor wie het extra moeilijk is een eigen woning te vinden op de huidige woningmarkt.

Gerelateerd
Naar boven