KOERS maakt het verschil

Lekker luchtig bouwen

Bouwen op schuimbeton klinkt dusdanig luchtig, dat je je afvraagt hoe stevig zo’n fundament dan wel niet is. In Abbenbroek laat KOERS zien dat bouwen op deze manier niet alleen compleet safe is, maar ook nog eens veel sneller. Want zo’n vloer van schuimbeton droogt zeer snel, is na twee dagen al beloopbaar, waardoor er snel doorgebouwd kan worden. Dus staat er, in combinatie met de gekozen bouwwijze, namelijk houtskeletbouw, in no time een fraaie villa.

Terwijl er normaal gesproken flink wat heipalen de grond in gaan voor een dergelijke woning, is hier gekozen voor één grote plaat schuimbeton. Met daar bovenop een constructievloer van gewapend beton. Schuimbeton is een duurzame vloeibare mortel die samengesteld is uit cement, water, toeslagmaterialen en een schuimvormende hulpstof. Na het storten lost de hulpstof op, waardoor er een betonconstructie overblijft met heel veel kleine luchtbelletjes. Resulterend in een lichte, sterke vloer met een hoge isolatiewaarde. Die, zoals in Abbenbroek, in combinatie met een constructievloer van gewapend beton, een uitstekende fundering vormt voor een woning.

Casco+

KOERS leverde de woning zogenaamd casco+ op en verzorgde, behalve de fundering, de maatvoering, de dakbedekking met pannen en de installatietechnische voorbereidingen. Waarbij in het schuimbeton, door onderaannemer installatiebedrijf Schouten, het water en riool werden meegestort. Terwijl houtskeletbouwer VKP met behulp van reeds geïsoleerde prefab houtskeletbouwelementen de complete woning realiseerde. Supersnel, aangezien in de fabriek al 90% van het voorbereidende werk werd uitgevoerd onder geconditioneerde omstandigheden.

Gerelateerd
Naar boven