KOERS maakt het verschil

Gemeente Steenbergen en KOERS realiseren met MURADO starterswoningen in het plan Buiten de Veste 2

In september 2020 werd door de gemeente Steenbergen met bouwer KOERS en de woonconcept aanbieder MURADO de optieovereenkomst getekend om 22 starterswoningen te realiseren in het plan Buiten de Veste II. De gemeente wil hiermee invulling geven aan de vraag van jonge mensen die graag in de gemeente Steenbergen willen blijven wonen. Het is de bedoeling dat medio 2021 de woningen zullen worden opgeleverd.

KOERS MURADO Steenbergen

Er worden in Nederland al jaren veel te weinig woningen gebouwd, met als gevolg hoge huizenprijzen en hoge huren, maar vooral een groot woning tekort.

Het tekort aan woningen is nu zo'n 315.000 en kan oplopen tot wel 380.000 in 2022. Dat zegt Capital Value, een adviesbureau voor vastgoedbeleggingen, op basis van de verwachte groei van het aantal huishoudens en woningen in Nederland. Er staan nu zo'n 7,8 miljoen woningen in Nederland. Het huidige tekort van 315.000 woningen betekent dat er dus eigenlijk 4 procent meer huizen zouden moeten zijn. Het woningtekort gaat de komende jaren veder omhoog doordat de bevolking harder groeit dan verwacht en het aantal bouwvergunningen afgelopen jaar is teruggelopen door de stikstof en PFAS problematiek.

Met name voor groepen als starters en studenten is het hierdoor inmiddels onmogelijk om nog betaalbare woonruimte vinden. Ook in plattelandsgemeenten als Steenbergen. Voor de gemeente Steenbergen vormde het de aanleiding om de handen ineen te slaan met MURADO om in het project Buiten de Veste II 22 woningen te realiseren, specifiek bedoeld voor starters.

Modulair

MURADO is een modulair huisvestingsconcept en speciaal in het leven geroepen om snel en efficiënt woningen te realiseren voor specifieke doelgroepen. Arjan van de Watering, bij KOERS verantwoordelijk voor de ontwikkeling van innovatieve woon- en bouwconcepten, legt uit: “Wij waren al langer met de gemeente Steenbergen in gesprek om een aantal woningen te realiseren op basis van een modulair woonconcept en dat is nu, met het ondertekenen van de optieovereenkomst in een stroomversnelling terecht gekomen. Met MURADO hebben we een perfect passend woonconcept voor deze opgave gevonden.

We zitten nu in de schetsontwerpfase; de bedoeling is dat de 22 door Springtij Architecten ontworpen woningen medio volgend jaar worden opgeleverd.

Snel en betaalbaar

De reden waarom Steenbergen juist koos voor MURADO is een logische volgens Van de Watering, omdat met een modulair woonconcept veel sneller dan met traditionele bouw kwalitatief goede woningen kunnen worden gerealiseerd. “We gaan in totaal 22 woningen bouwen, waarvan er veertien een oppervlakte hebben van 25 m2 en acht een oppervlakte van 37 m2. Het zijn woningen onder de liberalisatiegrens, bedoeld voor jonge mensen die graag op zichzelf willen wonen, maar die ook in Steenbergen willen blijven omdat ze hier hun roots hebben. Wij zorgen ervoor dat het ook nog eens betaalbaar is.”


Energieneutraal

Extra betaalbaar worden de woningen dankzij het feit dat ze bijna energieneutraal zijn, waardoor bewoners kunnen rekenen op een lage energierekening. Verder worden de woningen opgeleverd met een compleet ingerichte keuken, met een koelvriescombinatie, een vaatwasser en inductiekookplaat. Bijzonder is ook dat het complex een gemeenschappelijke tuin krijgt, die moet gaan bijdragen aan het gemeenschapsgevoel. Van de Watering: “Door die gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een (groenten)tuin met een fijn bankje en een fietsenberging, moet er een soort community ontstaan, die ervoor zorgt dat de bewoners zich hier echt thuis gaan voelen.”

Wie meer wil weten over bovenstaand bericht of over MURADO kan contact opnemen met Roland van der Hoek, commercieel manager bij KOERS. U kunt hem bereiken op: 088 0990220 of 06 51517087. Mailen kan ook: rolandvanderhoek@koers.com.

Gerelateerd
Meer weten?

Roland van der Hoek

commercieel manager
088 09 90 220 info@koers.com
Naar boven