KOERS maakt het verschil

Prachtige Vernieuwing bij Stanislas vmbo mavo

Het inpandig nogal gedateerde gebouw van Stanislas vmbo mavo, locatie Krakeelpolderweg te Delft, kreeg recent een forse facelift. Daarbij werden onder andere de aula en de docentenkamer flink onder handen genomen. Dit alles naar ontwerp van architect Loes Kellendonk.

Als hoofdaannemer voorzag KOERS zowel de aula als de docentenkamer van nieuwe vloeren, nieuwe plafonds en nieuw stucwerk. Verder werd het nodige saus- en schilderwerk uitgevoerd. Ook werd de docentenkamer voorzien van een nieuwe keuken en werd een pui met openslaande deuren naar een binnenplaats gerealiseerd, waardoor docenten meteen vanuit de docenten-kamer even een frisse neus kunnen halen. In de aula breidde KOERS het bestaande podium uit en voorzag dit van houten treden. Ook werd een plantenbak voorzien van een stalen frame, waardoor deze indien nodig verplaatsbaar werd.

Belangrijk bij dergelijke schoolrenovaties is dat het moet gebeuren binnen een bepaalde tijd, zonder uitloopmogelijkheid. Dat vergt een goede voorbereiding, een strakke planning en het lef om weloverwogen beslissingen te nemen. Daarnaast is het belangrijk dat je als bouwer, het ontwerp van de architect begrijpt. Het moet constructief en bouwkundig in orde zijn en de beoogde sfeer en beleving weerspiegelen. Dit vergt flexibiliteit in het proces van uitdenken en detailleren van het ontwerp als ook in de uitvoering van het ontwerp.

Gerelateerd
Naar boven