KOERS maakt het verschil

Uitbreiding Gummarus school Steenbergen

De uitbreiding van de Gummarusschool vormt een staalkaart van wat er zoals mogelijk is op gebied van duurzaam bouwen. Zo werd er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen, voornamelijk hout en houtvezelinsolatie. En zijn er, waar mogelijk, biobased materialen toegepast. Het gebouw heeft een houten constructie en een houten gevel. Daarnaast heeft KOERS in het kader van circulair bouwen, bestaand materiaal hergebruikt.

Gummarus Steenbergen | KOERS

Architect Mark Boschman van RoosRos Architecten: “Wij hebben als bureau een uitgesproken visie op bouwen en de invloed daarvan op de aarde. Wij willen zorgvuldig omgaan met de aarde en streven er dus naar om gebouwen zo duurzaam mogelijk te maken. De uitbreiding van de Gummarus school in Steenbergen is daarvan een mooi voorbeeld. Deze is helemaal gasloos en energieneutraal.”

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol

Deze uitbreiding in opdracht van de Lowys Porquinstichting voerde RoosRos Architecten uit in samenwerking met KOERS als bouwer. Een logische keuze omdat KOERS de visie van de architect en van de opdrachtgever snapte volgens Mark Boschman.

De Lowys Porquinstichting heeft een duidelijke onderwijsvisie die ze doortrekt naar de gebouwen waarin het onderwijs plaatsvindt. Duurzaamheid speelt daarin een belangrijke rol.
Mark Boschman van RoosRos Architecten

Opdrachtgever: Lowys Porquinstichting
Architect: RoosRos Architecten
Omvang: ca. ... m2
Locatie: Esdoornstraat 1, Steenbergen

Naar boven