KOERS maakt het verschil

“Een drone zal nooit tegelen”

Zijn vaste werkplek is in Barendrecht. Toch is de kans groot dat je Peter Granneman, operationeel manager bij Koers, daar niet vindt. Het liefst rijdt hij door het land om de bouwteams te ondersteunen waar mogelijk. En dat zijn er sinds zijn start bij KOERS vijf jaar geleden een stuk meer geworden. “Toen ik startte waren we net bezig met de overname van een bouwbedrijf in Waddinxveen. Daarna zijn Overschie en Eindhoven erbij gekomen plus nog een vestiging in Amsterdam”.

Peter Granneman | KOERS

Slim Werken

In de vijf jaar is er behalve de groei van het aantal vestigingen veel veranderd. Al pratende komt de professionalisering van de organisatie voorbij, waarbij de focus ligt op het zo goed mogelijk faciliteren van de bouwteams op werkzaamheden rondom het bouwproces, zoals HR, finance en facilitaire zaken. Door dit goed te organiseren kunnen de bouwteams daadkrachtig werken en inspelen op de vraag van de markt. “Wij zijn de nieuwe generatie makers. Dat is niet alleen een mooie zin, maar dat is echt zo. Als we slim werken brengen we gebouw en mens op voorsprong.”

“Wij zijn de nieuwe generatie makers. Als we slim werken brengen we gebouw en mens op voorsprong.”
Peter Granneman | operationeel manager KOERS

Wat slim werken is? Dat zit hem in heel veel punten maar begint bij de mensen. Of het nu de bouwplaats medewerkers zijn of de collega’s op kantoor, het menselijke aspect zal altijd van groot belang zijn. Daarnaast zal er wel veel technologie bijkomen die het bouwproces ondersteunt, zoals het inzetten van sensoren of drones. Maar geloof mij, een drone zal nooit gaan tegelen,” lacht Peter hardop. Hij vervolgt serieuzer; “functies zullen in de toekomst misschien wel veranderen. We dagen elkaar continu uit om met innovatieve ideeën te komen, dus wie weet wat bijvoorbeeld de hulp van een 3D printer ons nog allemaal kan brengen. De bouwwereld is misschien wat conservatief, maar zal altijd in beweging zijn. Laten wij dan maar voorop lopen!"

Terwijl het gesprek eigenlijk al ten einde is komt er toch nog een belangrijke aanvulling van Peter. “We zeggen soms ook wel dat we van een familiebedrijf inmiddels een professionele organisatie zijn geworden. Dat zijn we zeker, maar we zijn nog steeds een familiebedrijf. Niet denken in hokjes en beperkingen, maar elkaar verantwoordelijkheden geven, elkaar uitdagen en samenwerken. Dat is echt slim werken.

Werken bij KOERS
Werken bij
Werken bij KOERS
Het verschil

Wij maken het verschil

Over KOERS
Over koers
Over KOERS
Naar boven