KOERS maakt het verschil

KOERS maakt het verschil in de Amsterdamse PC Hooftstraat

Voor de huisvesting van een chique Italiaans modemerk verzorgde KOERS in ‘the most luxurious shopping street in Amsterdam’, de PC Hooftstraat, het afgelopen jaar de sloop en complete herbouw van een dubbel winkelpand. Met op de tweede en derde etage vier luxe appartementen. Een mooi staaltje inzet, denkwerk, creativiteit, ouderwets vakmanschap en de nodige flexibiliteit, vooral wat betreft de planning.

Niet alleen was de opdracht op zichzelf al complex. Ook de binnenstedelijke omgeving zorgde voor de nodige uitdagingen op het gebied van afvoer van sloopmateriaal en aan- en afvoer plus opslag van bouwmateriaal. KOERS sloopte/ontmantelde om de beginnen het bestaande dubbele winkelpand in z’n geheel. Vervolgens werd de bestaande fundering compleet vernieuwd. Niet met traditionele heipalen, maar met speciale schroefpalen om trillingsschade en overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

Daarna werd op de plek van de bestaande kelderbak een twee meter diepere kelderbak gerealiseerd, waarna kon worden begonnen met het storten van de betonnen vloeren, de realisatie van de staalconstructie en de opbouw van de wanden. Vervolgens werden de voor- en achtergevel met houtskeletbouw in combinatie met, deels schoon metselwerk gerealiseerd. Daarbij moest de voorgevel in de authentieke staat terug gebracht worden, om het geheel qua uitstraling en detaillering weer aan te laten sluiten op de buurpanden.

Niet alleen de plek, hartje Amsterdam, vormde een flinke (bouwlogistieke) uitdaging. Ook de krappe planning, de vele tussentijdse veranderingen van eisen en wensen, de diverse onderaannemers en de overlastbeperking ten aanzien van de omgeving en het winkelende publiek, zorgden voor de nodige hoofdbrekens.

Gerelateerd
Naar boven